Home»Muzika»FRKA ZBOG AUTORSKIH PRVA… Verovali ili ne, Tejlor Svift zbog spora sa menadžerom ponovo snima sve svoje hitove

FRKA ZBOG AUTORSKIH PRVA… Verovali ili ne, Tejlor Svift zbog spora sa menadžerom ponovo snima sve svoje hitove

4
Shares
Pinterest Google+
Tejlor Svift/Photo: facebook@TaylorSwift
Tejlor Svift/Photo: [email protected]

Tejlor Svift rekla je američkim medijima da namerava da snimi nove verzije svojih hit pesama nakon što je master snimke njenih ranih muzičkih dela prodao njen bivši menadžer Skuter Braun, piše BBC News.

Pevačica je optužila Brauna, koji je takođe menadžer i Ariane Grande i Demi Lovato, za “neprekidno manipulativno ponašanje”. Međutim, ona je rekla da planira ponovo da snimiti muziku sa svojih prvih šest albuma.

– Jedva čekam da ponovo snimam iduće godine. Biću veoma zauzeta – kaže Tejlor koja uskoro objavljuje novi album “Lover” za koji je rekla da je “prvi koji zaista poseduje”.

Sviftova je svoj prvi ugovor potpisala s izdavačkom kućom Big Machine još kao tinejdžerka, objavila je šest albuma pod etiketom Nashville, uključujući i album “1989” koji je nagrađen Grammy nagradom U junu je kuća Braun’s Ithaca Holdings preuzela Big Machine Records.

Takođe, pop zvezda je optužila svog menadžera za pokušaj “demontiranja” njene muzičke zaostavštine. On nije reagovao na njene komentare, ali podržali su ga Demi Lovato i Džastin Biber koji tvrdie da Svift na ovaj način pokušava da pridobije simpatije javnosti.

Ona je prošle godine potpisala ugovor s Universalom dodajući:

– Sada sam potpisala ugovor s izdavačkom kućom koja će zadržati u arhivi sve što stvorim.

Izvođači kao što su Squeeze, ali i bendovi Def Leppard i ELO prethodno su opet snimili svoje hitove, ali na način da mogu da poseduju prava na nove verzije, što znači da mogu da imaju kontrolu nad načinom na koji se materijal koristi i da će dobiti tantijeme ako se njihova muzika proda ili iskoristi za reklamne kampanje.

HL/Izvor: klix.ba

Previous post

GIBONNI SE VRAĆA U STUDIO: Moje pesme nemaju ni datum ni adresu... Ne moram da pišem hitove, već pesme koje će biti važne sada, ali i za 5, 10 ili 20 godina

Next post

Kamen na Marsu nazvan po Rolling Stonesima. Zašto? Pa prosto... kotrlja se...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *