Home»Muzika»Homeland»Ana & The Changes objavili spot za “Differences” i najavili novi album

Ana & The Changes objavili spot za “Differences” i najavili novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović
Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović

Najnovijim spotom za pesmu “Differences”, Ana & The Changes najavljuju objavljivanje drugog studijskog albuma istoimenog naziva kao i veliki beogradski koncert koji je zakazan za 4. oktobar u Domu omladine Beograda.

Specijalni gost na koncertu biće rumunski alternativni bend Byron, čiji je pevač Den Bajron bio gost na prvom singlu s albuma “Take My Hand”.

Ana & The Changes/ Photo: Danilo Mijatović
Ana & The Changes/ Photo: Danilo Mijatović

Ana Ćurčin je u konstantnoj potrazi za savršenom pesmom, idealnim akordom i pravim osećanjem uspela da napravi nešto najbliže tome.

– Pesma “Differences” predstavlja prostor gde se mi, kao različiti ljudi nalazimo, radimo, pričamo i unutar njega maštamo. Pozvali smo Nemanju da uradi video i dali smo mu potpunu slobodu. Uzvratio nam je divnim spotom, a na snimanju smo uživali, što je posebno težak zadatak ako se uzme u obzir da snimanje spota često nije nimalo jednostavan zadatak za muzičare. Zahvaljujući Jedriličarskom klubu Ada, njihovim članovima i prostoru, Vladimiru, Bobu i Nemanji, vizuelno smo postigli nešto drugačije naspram naših prethodnih spotova, a opet smo ostali dosledni našoj estetici i senzibilitetu – rekla je Ana Ćurčin.

Osim Ane i benda u spotu se pojavljuju i njihovi prijatelji, snimatelj je bio Vladimir Miladinović Piki, a da na pravi način predstavi pesmu potrudio se reditelj Nemanja Babić.

– Koncept spota za pesmu “Differences” je moj pokušaj da vizuelno predstavim ideju pesme, na način kako sam je doživeo na prvo slušanje. Idealna ljubavna priča, kao savršeni letnji dan, sukobljava se sa realnošću u kojoj oblaci prekrivaju nebo, a sunce nestaje na horizontu. Sve razlike koje nas udaljavaju su istovremeno i pokretači nekih novih doživljaja, osećanja i ponovnog spajanja – rekao je Nemanja.

Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović
Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović

Album “Differences” zvanično će se pojaviti digitalno i na YouTubeu 6. septembra i drugo je studijsko izdanje Ane Ćurčin posle prvenca “Sketches of Belonging” (2016).

“Differences” je kolektivno delo benda Ana & The Changes, a pored Ane Ćurčin grupu čine Goran Antović, Marko Cvetković i Marko Benini/Miloš Šikman.

Goran Antović je snimio i producirao album, a gosti su bili Ivana Vukmirović i Nataša Guberinić. Izdanje albuma na CD-u u limitiranom tiražu premijerno će moći da se kupi na koncertu 4. oktobra.

Inače, koncert u sali Amerikana deo je ovogodišnjeg izdanja muzičke konferencije Indirekt, koja će se održati od 2. do 4. oktobra na više lokacija u gradu.

Ulaznice za koncert Ane & The Changes po promotivnoj ceni od 800 dinara možete da kupite na blagajni Doma omladine kao i na svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Previous post

Otvorena izložba fotografija Aleksandra Jovkovića - ''Ja majmun'' u galeriji O3one Art Space

Next post

The Prodigy rade na novom albumu?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *