Home»Muzika»Završen 17. Belgrade Beer Fest… Sledeće godine slavimo punoletstvo

Završen 17. Belgrade Beer Fest… Sledeće godine slavimo punoletstvo

6
Shares
Pinterest Google+

Belgrade Beer Fest 2019 najuspešnije je izdanje festivala u poslednjih pet godina, a tokom pet dana kroz kapije festivala prošlo je više od pola miliona ljudi.

Četiri bine, 120 odličnih koncerata, više od 600 izvođača i 400 vrsta piva ove godine su na Ušću stvorilli posebnu energiju i atmosferu u kojoj su iz večeri u veče uživali posetioci svih generacija.

Jedinstvena atmosfera u Beograd je privukla ljubitelje i kvalitetne muzike i piva iz svih krajeva zemlje, regiona pa i sveta.

Beer Fest/ Photo: Marina Pešić
Beer Fest/ Photo: Marina Pešić

Festival je, u ponedeljak 19. avgusta, završen koncertom Rock opere. Grandiozna bina i scenski efekti  doprineli su da se još više istakne izvođenje i energični nastupi članova Opere i Hora Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big Benda, koji su propraćeni ovacijama publike.

Rock opera (Beer Fest)/ Photo: Live Production
Rock opera (Beer Fest)/ Photo: Live Production

Solisti Zoran Šandorov, Mattia Zanatta, Jelena Gavrilović, Danka Adamov, Dragana Keller i Nikola Mijić pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika pevali legendarne su poznate rok hitove.

Uvod u ovaj spektakl napravio je Marko Louis, a tokom večeri na Main Stageu nastupili su još i Ice Negrutin i Timbe, Goran Bare sa grupom Majke i bend Kanda, Kodža i Nebojša.

Goran Bare (Beer Fest)/ Photo: AleX
Goran Bare (Beer Fest)/ Photo: AleX

Posetioci su tokom pet dana mogli da uživaju u muzičkom programu na četiri bine, koji je obeležilo više od 105 sati vrhunske muzike i 122 nastupa najvećih domaćih i regionalnih muzičkih zvezda: Kerber, Negativ, Električni orgazam, Orthodox Celts, Bjesovi, Magnifico, Atomsko sklonište, Bombaj štampa, Elemental, Vang Gogh, Brkovi, Artan Lili, TAP 011, Inspektor Blaža i Kljunovi, YU Grupa…

Alternative Stage otvorio je u četvrtak Mladen Pecović, a tokom pet dana posetioci su uživali u koncertima bendova Maika, TBF, Kojoti, Zoster, FIT, Autopark, Veliki prezir, Hadži prodane duše, Zona B, Direktori, Čovek bez sluha, Tutisti, Virvel…

Na Groove Stageu nastupali su: Bohemija, Ljubičice, Buč Kesidi, Vizelj, Brat, Kika, Sana Garić, Samostalni referenti, Dža ili Bu, Majdan, Dram, Sikter, Mooncage, Irish Stew… dok je Bunt Stage bio rezervisan za “nove” snage domaće scene.    

Beer Fest je od ove godine postao deo nove festivalske platforme CLOUD Festivals, koja obuhvata i festivale Music Week i Noć muzike, a 29. avgusta će biti održan koncert Rock Symphony i Vlatko Stefanovski, koji će biti poklon Beograđanima i njihovim gostima.

Inače, svi festivali u okviru Cloud platforme, koji se do kraja avgusta budu održavali na Ušću, biće besplatni.

Vidimo se sledeće godine na istom mestu, kada će Belgrade Beer Fest proslaviti svoje punoletstvo. 

Previous post

PENIVAJZ SE VRATIO... Horor veče u Kombank dvorani uz film "IT: Chapter Two"

Next post

Ponekad mesto bira čoveka... Kolja prvi put u Amerikani 2. i 3. decembra

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *