Home»Kult»Trojka je dovoljna za dobar rokenrol… Dan kada su na scenu prvi put stali The Police

Trojka je dovoljna za dobar rokenrol… Dan kada su na scenu prvi put stali The Police

5
Shares
Pinterest Google+
The Police/Photo: facebook@ThePolice
The Police/Photo: [email protected]

Pre 42 godine, 18. avgusta 1977. The Police su nastupili prvi put kao trio u postavi u kojoj su ostali do kraja karijere benda. Sting, Samers i Kopland nastupili su u klubu Rebecca’s u Birmingemu.

Evo kako je do toga došlo… Krajem maja 1977. Mike Howlett’s band imao je zakazan nastupu u čuvenom klubu Strontium 90 u Parizu.

S obzirom na to da je Majk stalno menjao postavu benda, za ovu priliku odlučio je da na svirku povede tri “nova” momka – bas gitaristu i pevača Gordona Samnera i bubnjara Stjuarta Koplanda (koji su u januaru te godine sa Henrijem Padovanijem osnovali The Police) i gitaristu Endija Samersa. Njih trojica su prvi put zajedno stali na scenu upravo 28. maja 1977. I… shvatili da je to – to.

Ubrzo posle te svirke Samers je zamenio Padovanija u bendu, čitavog leta su vredno vežbali za nastupu u klubu Rebecca’s i pripremali prvi album “Outlandos d’Amour”, sa hitovima kao što su “Roxanne”, “Can’t Stand Losing You” i “So Lonely”. Police su debi album objavili naredne, 1978. godine. Ostalo je istorija.

HL

Previous post

Kusto, prijavi se za Mobil Demo Fest... Slavni reditelj iznenadio izjavom: Nije loša ideja da snimim film mobilnim telefonom

Next post

KEČAPOMANIJA... Flašica kečapa sa tetovažom Eda Širana prodata za 1.500 funti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *