POKLON BOBA GELDOFA… Usna harmonika na kojoj je svirao ostaje u niškom muzeju džeza

0
37
Bob Geldof/Photo: facebook@BobGeldofFans
Bob Geldof/Photo: facebook@BobGeldofFans

Posle uspešnog nedeljnog koncerta na festivalu Nišvil, slavni britanski muzičar Bob Geldof poklonio je direktoru manifestacije Ivanu Blagojeviću svoju usnu harmoniku, koju je te večeri svirao u jednoj bluz numeri.

Ona će ubuduće krasiti vitrine Nišvil džez muzeja, pored Bobove fotografije sa koncerta gde svira na istoj “Hohnerovoj” usnoj harmonici, saopštili su iz organizacije festivala.

Direktor Blagojević je tom prilikom izložio Geldofu svoj koncept potencijalnog novog Liva Aida u Nišu 13. jula 2020, na 35. godišnjicu slavnog događaja po kom je ovaj muzičar i najpoznatiji.

– Predložio sam Bobu da koncert posveti svim migrantima na zapadnobalkanskoj ruti i da se prikupljenim novcem obnove njihovi porušeni domovi, a da radni naslov te humanitarne akcije bude “Home, sweet home” – rekao je Vlagojević.

Roker se složio da migrantima treba pomoći, ali da paralelno treba uspostaviti mir i pokrenuti privredu zemalja iz kojih dolaze na nivo pre ratova, kao preduslov njihovog povratka.

– Saglasili smo se da zemlje Zapadnog Balkana podnose najveći teret migrantske krize, a da najveći benefit imaju najrazvijenije evropske zemlje koje dolaze do jeftine radne snage kojoj pripadaju najteži poslovi, često nedostojni njihovog obrazovanja – veli Blagojević. – Bob je rekao da takva ideja zahteva dobru pripremu i jedinstvo svih zemalja na zapadnobalkanskoj ruti i da nije moguće obezbediti donatore, muzičare, regulisati televizijska prava i sve organizovati do 13. jula naredne godine.

HL/Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime