Home»Muzika»STIGLO JE DO SUDA… Guns N’ Roses moraju da brane svoje ime od pohlepnih pivara

STIGLO JE DO SUDA… Guns N’ Roses moraju da brane svoje ime od pohlepnih pivara

4
Shares
Pinterest Google+
Guns N` Roses/Photo: YouTube printscreen
Guns N` Roses/Photo: YouTube printscreen

Ranije ove godine, o čemu je headliner.rs već pisao, grupa Guns N’ Roses najavila je sudski postupak u kome tuže Oskar Blues pivaru za “krađu identiteta”, iskorištavanje poznatosti brenda, neovlašćeno korišćenje imena i zaštitnog znaka a samim tim i za kršenje prava.

Kao razlog tužbe navodi se kako pivara neovlašteno koristi imidžom benda. Reč je o pivu koje nosi ime “Guns ‘N’ Rosé”, a osim jednog slova koje čini razliku u samom imenu, i logotip i etiketa asociraju na vizuelni identitet benda Guns N’ Roses.

Eksl Rouz, Sleš i Daf Mekagan tvrde kako bend i menadžment pre lansiranja proizvoda nisu odobrili licencu niti su dali dozvolu da se proizvod kao takav pusti na tržište. Kad je pivo počelo da se reklamira, umesto da budu polaskani našli su se vrlo neprijatno iznenađeni. Takav čin, tvrde, osim direktne finansijske štete (bend ne dobija procenat od prodaje), šteti i samom imidžu grupe.

Guns N` Rose/Photo: YouTube printscreen
Guns N` Rose/Photo: YouTube printscreen

Ističu kako su pre službenog pokretanja sudskog zapleta do dogovora pokušali da dođu i mirnim putem ali pivara je smatrala kako nisu uradili ništa “nedozvoljeno”. Ironično, posle tvrdnji kako bend nije oštećen, kako neki izvori tvrde – pivara je pokušala da izvuče i novčana sredstva za reklamiranje benda.

Prema najnovijim informacijama, izveštava Reuters, dogovoreni su termini sudskog susreta pa će uskoro i zakonom biti odlučeno krši li “Guns ‘N’ Rosé” pivo (i peopratni sadržaji) zakonska prava grupe Guns N’ Roses.

Craft pivovara iz Kolorada u svom portfoliju ima razna druga piva iz sopstvene proizvodnje, ali i proizvode povezane s imidžom fanrike. Tako se i u dodatnim, suvenirskim proizvodima, takođe našlo spornih predmeta. Pivara naime, uz pivo kao glavni proizvod, prodaje kape, majice, čaše, bedževe i marame na koje je takođe apliciran “ukradeni” vizual tj. logotip koji imenom i stilom imitira zaštiti znak popularne rock grupe.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

Završeno prvo veče Belgrade Beer Festa... Slušali smo Cukića, Kerber, Artan Lili, YU grupu...

Next post

“She wants to be your James Bond..." peva Igi Pop u pesmi kojom najavljuje novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *