S. O. S. Maribor – Sound Of Streets… Međunarodni ulični kantautorski festival 2. i 3. septembra

0
44
Photo: Promo
Photo: Promo

Udruženje KUD SOS u saradnji s Narodnim domom Maribor i MKC Maribor, petu godinu zaredom u Mariboru organizuje dvodnevni međunarodni ulični festival za kantautore “S. O. S. Maribor – Sound Of Streets”.

Ove godine održat će se 2. i 3. septembra u Vetrinjskoj, Gosposkoj i Slovenskoj ulici u Mariboru.

Festival se sastoji od dnevnog i večernjeg programa. Ima tri ulične i večernju pozornicu. Ulična mesta zovu se Tkalka, Slovenka i Štajerka i obeležena su tepihom u stilu uličnog sviranja.

Nastupaju tri kantautora dnevno, koji započinju s nastupom u isto vreme. U vreme nastupa kantautor ima pred sobom šešir koji je namenjen dobrovoljnim prilozima prolaznika.

Šešir je takođe simbol festivala. Iznos doprinosa na ulici (ili šta god pada u šešir) u potpunosti pripada izvođaču.

Photo: Promo
Photo: Promo

Izvođači su renomirani međunarodni i regionalni kantautori, koji su pozvani da sviraju svoje pesme s gitarom na ulicama Maribora. Dakle, posetioci mogu da čuju pesmu u izvornoj verziji.

Svrha S.O.S. Maribora je inovativna prezentacija ulične kulture, promocija autorske muzike, sarađivanje kulturnih udruženja i povezivanje sa drugim gradovima.

Želja organizatora je da podrže događaje u centru Maribora i približe ljudima kvalitetnu autorsku muziku.

Događaj je otvoren za sve posetioce i besplatan je.

Pored slovenačkih, festival je do sada bio domaćin izvođačima sa Jamajke, SAD, Engleske, Škotske, Irske, Italije, Austrije, Hrvatske i Srbije. Ove godine se po prvi put pridružuju Poljska i Bosna i Hercegovina.

Program festivala:

Ponedeljak, 2. septembar
Anže Palka (SLO)
Anita Šunjić (BIH)
Andrej Boštjančič – Ruda (SLO)

Utorak, 3. septembar
Sir Croissant (BIH)
Nejc Praznik (SLO)
Dan Zelisko (POL)

Svaki kantautor nastupa po 25 minuta na svakom mestu. Posle tog vremena prelazi na sledeću scenu gde se postupak ponavlja.

Kretanje između mesta zamišljeno je u krugu u smeru kazaljke na satu. Izvođač zaključuje svoj dnevni nastup na trećem mestu.

Istog dana sa početkom u 19:00 časova biće organizovan večernji koncert istih kantautora u Vetrinjskoj ul. 30 u Mariboru (klub Wetrinsky).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime