Home»Muzika»Fan Slipknota umro posle pada u “mosh pitu”… ova turneja lagano poslaje noćna mora za slavni bend

Fan Slipknota umro posle pada u “mosh pitu”… ova turneja lagano poslaje noćna mora za slavni bend

5
Shares
Pinterest Google+
Slipknot, Kori tejlor/Photo: YouTube printscreen
Slipknot, Kori tejlor/Photo: YouTube printscreen

Za vreme koncerta Slipknota “Knotfest Roadshow” u Hollywood Casino Amphitheatreu u mestu Tinli Park u Illinoisu, šezdesetdvogodišnjak je pao u mosh pitu i umro od posledica pada.

Stranica Patch.com prenosi kako je Ričard Valadez iz Ziona u Illinoisu prošle nedelje proglašen mrtvim. Iako službeni uzrok smrti još nije objavljen jer obdukcija još traje, svedoci kažu kako je Valadez srušen u jednom od mosh pitova koji su nastali unutar koncertnog prostora gde je za vreme izvođenja pesme “Sulfur” dobio snažan udarac i pao na travu.

Dva čoveka pokušala su da ga ožive veštačkim disanjem, što je trajalo 15 do 25 minuta, dok hitna pomoć nije supela da se probije kroz gužvu i opštu paniku koju je događaj prouzrokovao.

– Trebalo je to da bude obavljeno bolje, sa više lekara hitne pomoći, za početak – izjavila je jedna od svedokinja, Britany Ruel-Kertis. – Valdez se do tog trenutka zabljavao na koncertu, uživao u muzici, piću i razgovoru s ljudima – dodala je.

Mosh pitovi na Slipknotovim koncertima postali su posebno nasilni na ovoj turneji. Na koncertu u kalifornijskom San Bernardinu frontmen Kori Tejlormorao je da prekine nastup dok se publika nije smirila. Letna turneja “Knotfest Roadshow” na kojoj nastupaju i Volbeat, Gojira i Behemoth nastavlja se u septembru nastupom u Teksasu.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

S. O. S. Maribor - Sound Of Streets... Međunarodni ulični kantautorski festival 2. i 3. septembra

Next post

Izložba rokenrola u Metropolitenu "dobacila" do 500.000 posetilaca... čak 60.000 njih došlo u muzej po prvi put

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *