Home»Kult»Novi dokumentarac o Čaku Beriju otkriva sve tajne legendarnog gitariste, pa čak i onu kakav je bio kad se sa svirke vrati kući…

Novi dokumentarac o Čaku Beriju otkriva sve tajne legendarnog gitariste, pa čak i onu kakav je bio kad se sa svirke vrati kući…

4
Shares
Pinterest Google+
ĆAk Beri/Photo: facebook@chuckbarry
ĆAk Beri/Photo: [email protected]

Reditelj i producent Džon Bruer snimio je film “Chuck Berry”, prvi dokumentarni prikaz života i karijere gitariste i pevača, jednog od pionira i prvih superzvezda rock and rolla. Film stiže na Nashville Film Festival gde će biti premijerno prikazan 4. oktobra.

U trejleru vidimo nekoliko legendi rock and rolla koje se prisećaju uticaja koji je Čak Beri imao na njih. Među njima su Džordž Torogud koji ga smatra najvažnijim gitaristom u istoriji, i Nil Rodžers koji govori o tome kako je Beri “pretvorio gitaru u ‘udaraljkaški’ instrument.” Stiven Van Zant ide čak i dalje i kaže kako je Čak gotovo “izmislio tinejdžere”.

U filmu po prvi put u životu intervju daje i Temeta Sags, koja je bila Berijeva supruga 68 godina.

– Kad bi došao kući, bio bi onaj čovek za kojeg sam se udala – kaže.

Film se bavi i optužbama i osudama protiv Berija, uključujući i one za prevoženje 14-ogodišnje devojke preko granice s namerom prostituisanja, kao i snimanja žena u toaletu restorana u St. Louisu.

Bruer kaže da ga je zanimalo istraživanje toga kako je crni izvođač prvi put prešao na bele radio stanice, kao i njegova poslovna strana po kojoj je bio poznat. Isto tako otkriva i manje poznate detalje, poput onog da je bio strastveni stolar i trgovac nekretninama.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

SA HARD ROKA NA ELEKTRONIKU... Lider benda Freedom predstavio prvi singl novog projekta

Next post

Heart Rock Fest ispunio svoju misiju - prikupljen novac za Natašinu protezu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *