Home»Muzika»Sve o 17. Belgrade Beer Festu: Korisne informacije, mapa festivala, muzički program, satnica…

Sve o 17. Belgrade Beer Festu: Korisne informacije, mapa festivala, muzički program, satnica…

4
Shares
Pinterest Google+
Belgrade Beer Fest/ Photo: Promo
Belgrade Beer Fest/ Photo: Promo

Na 17. Belgrade Beer Festu posetioci će od 14. do 18. avgusta uživati tokom 105 sati besplatnog muzičkog programa, koji će na četiri bine izvoditi više od 600 muzičara.

Muzičko zagrevanje prve večeri na Main Stageu počeće uz Rock operu i više od 100 izvođača na bini, koji će oživeti nezaboravne rock hitove.

Prve večeri nastupiće i najveća zvezda festivala, Džoni Mar, legendarni gitarista grupe The Smits, koji će posle koncerata na festivalima Glastonberi i Siget, prvi put nastupiti i u našoj zemlji.

Na Main Stageu koncerte će održati i brojni gosti iz regiona: Magnifico, Majke, Brkovi, Vojko V, Urban & 4, Elemental, Atomsko sklonište, Bombaj štampa…

Ljubitelji dobrog zvuka moći će da uživaju i u nastupima domaćih izvođača: Dejana Cukića, Marka Luisa, Kerbera, Električnog orgazma, Negativa, Bilje Krstić, Tap 011, Van Gogha, Orhodox Celtsa, YU grupe i Inspektora Blaže…

Photo: Prono (BBF)
Photo: Prono (BBF)

Pored muzičkog programa biće organizovani brojni drugi zanimljivi sadržaji, a na više od 100 štandova u ponudi će biti i preko 400 različitih pivskih ukusa velikih pivskih industrija Heineken, Apatinske pivare i Valjevsko pivo, ali i puno dobre hrane.

Ljubitelje kraft piva i ove godine očekuje posebna zona Craft land, gde će premijerno biti predstavljeno kraft pivo Beer Festa “Trio Fantasticus”, koje je napravljeno specijalno za festival u kolaboraciji tri kraft pivare: Dogma, Crow i Tron. Takođe, i Apatinska pivara će predstaviti svoje kraft pivo Blue moon.

Mere bezbednosti će, kao i ranijih godina, biti na visokom nivou, a o redu na festivalu će brinuti policijske jedinice i redari.

Ceo festivalski prostor će biti obezbeđen i video nadzorom, a na ulazima će se nalaziti metal detektori. Biće zabranjeno unošenje predmeta kojima mogu da se nanesu povrede – oružje, noževi, makaze i drugi oštri predmeti, kao i pirotehnika. Takođe, neće moći da se unose putne torbe, kao ni dezodoransi, hrana, piće i slično.

Na festivalski prostor će moći da se uđe na dva ulaza iz Bulevara Nikole Tesle i dva ulaza sa strane šetališta. 

Svakoga dana dva sata pre i po završetku programa za saobraćaj će biti zatvoren deo Bulevara Nikole Tesle od ulice Ušće do Trešnjinog cveta, tako da će saobraćaj i linije gradskog prevoza biti preusmerene na Bulevar Mihajla Pupina.

Photo: Prono (BBF)
Photo: Prono (BBF)

Sedmu godinu zaredom kompanija HEINEKEN Srbija u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i GSP-om, organizuje bezbedan i besplatan dolazak i povratak sa festivala, a u okviru tradicionalne kampanje “Društvo, ko vozi kući?”.

Autobusi GSP-a prevoziće posetioce, za vreme trajanja programa na festivalu, od Ušća do četiri ključne tačke u gradu – Trg Republike, Banovo Brdo, Novi Beograd i Zemun.

I Apatinska pivara, kao društveno odgovorna kompanija, posebnu pažnju posvećuje odgovornoj konzumaciji alkohola, te će i ove godine donirati alkometre Upravi saobraćajne policije u okviru kampanje “Kad pijem, ne vozim” koju sprovodi već 13 godina.

Na festivalu će usluge moći da se plaćaju i karticama, jer je kompanija Visa sve štandove opremila mobilnim terminalima, koji će omogućiti brže, jednostavnije i sigurnije beskontaktno plaćanje. Takođe, korisnici Visa kartica moći će da iskoriste brži prolaz na ulazima 1 i 2, a uz svako beskontaktno plaćanje, dobiće popust od 15% na pića, kao i za kupovinu Visa VIP narukvica.

Photo: Prono (BBF)
Photo: Prono (BBF)

Od ove godine Beer Fest je postao deo nove festivalske platforme – CLOUD Festivals, u okviru koje će biti održani i festivali Music Week i Noć muzike.

Ulaz na sve festivale će biti besplatan, a posetiocima Beer Festa i Music Weeka će biti omogućeno da koncerte prate iz VIP zona. U okviru ovih zona, uz VIP pass, će biti neograničena konzumacija pića tokom cele večeri, a pored piva u ponudi će biti i druga alkoholna i bezalkoholna pića. All you can drink VIP pass-ovi za Beer Fest po ceni od 2.000 dinara se mogu kupiti na prodajnim mestima tickets.rs, a neophodno je izvršiti aktivaciju preko besplatne mobilne aplikacije KeepApp, koja je dostupna na Google Play i App Storeu.

Organizator Belgrade Beer Festa, svake godine u Beograd dovodi muzičke zvezde iz regiona i sveta, koji nakon učešća na Beer Festu postaju ambasadori Beograda.

Oni na festivalu dobijaju nesvakidašnju priliku da nastupaju pred 100 i više hiljada ljudi i osete pravi kosmopolitski duh našeg grada, a domaći i strani turisti imaju priliku da besplatno slušaju koncerte svetskih i regionalnih zvezda.

Zato je i ove godine za festival od izuzetnog značaja podrška Grada Beograda, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Beokom servisa, CEBEF-a i Turističkih organizacija Beograda i Srbije, a producenti festivala Beogradska kulturna mreža i Skymusic će postaviti nove standard organizacije i produkcije festivala u Srbiji i regionu.

Previous post

PISAC NA METI MAFIJE... Ne, ne mogu me slomiti. Ali ne, ne možemo ih unišititi...

Next post

Predstavljamo vam Playade i njihov spot za numeru "Let Me Love You"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *