Home»Film»Sedam dana filma, pozorišta i muzike… Zemun Fest od 17. do 23. avgusta na Velikom trgu

Sedam dana filma, pozorišta i muzike… Zemun Fest od 17. do 23. avgusta na Velikom trgu

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Koncertom Larisa Quartet benda i projekcijom novog ostvarenja Pedra Almodovara “Bol i slava” na Velikom trgu u Zemunu 17. avgusta biće otvoren Zemun Fest, najavili su danas organizatori na konferenciji za medije.

U sedam dana festivala posetioci će biti u prilici da pogledaju deset filmova i uživaju u teatru na otvorenom.

Grupe Galija i Vampiri sviraće pred publikom u Zemunu, a u posebnoj dečijoj zoni biće organizovane, predstave, radionice mozaika, slikarstva, škola fotografije i filma…

Photo: Promo
Photo: Promo

Nikola Rajičić iiz organizacionog odbora festivala napominje da će peto izdanje Zemun Festa doneti sadržajniji i bogatiji program nego što je to bio slučaj do sada.

– Filmovi ko će publika videti osvajali su važne nagrade na međunarodnim filmskim smotrama… Imamo i ostavrenja iz domaće kinematografije, ali i umetničke filmove iz Evrope zahvaljajući EU Info centru u Beogradu.

Među najavljenim ostavrenjima našli su se i filmovi “Juče” Denija Bojla, “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” Predraga Ličine, “Tišin drugih” Almudena Karasenda, “Stranac u raju” Gvida Hendriksa…

Posebna poslastica za ljubitelje jugoslovenske kinematografije predstavljaće projekcija remasterizovanog klasika “Ljubav i moda” Ljubomira Radićevića.

Galija/ Photo: AleX
Galija/ Photo: AleX

Novi segment festivala od ove godine čine koncerti poznatih pop-rok sastava. Grupa Galija nastupiće 19. avgusta, a lider benda Neša Milosavljević poručuje:

– Ovaj festival ima veoma širok dijapazon delovanja i odlučili smo da u Zemunu predstavimo novi album “U raju iznad oblaka”. Siguran sam da će ljudi sa mnogo emocija doživeti naš koncert.

Aleksandar Eraković, lider sastava Vampiri koji nastupaju 18. avgusta kaže da njegov bend sledeće godine obeležava 30 godina od nastanka i da će koncert u Zemunu biti romantična retrospektiva njihovog dosadašnjeg rada.

Previous post

Predstavljamo vam Playade i njihov spot za numeru "Let Me Love You"

Next post

ŠA priča koja se prepričava... Završeno drugo izdanje Ša Festa u Prijedoru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *