Home»Muzika»Homeland»Predstavljamo vam Playade i njihov spot za numeru “Let Me Love You”

Predstavljamo vam Playade i njihov spot za numeru “Let Me Love You”

3
Shares
Pinterest Google+
Playade/ Photo: Mrvica
Playade/ Photo: Mrvica

Playade je nov muzički sastav na domaćoj sceni, a čine ga Julijana Vincan (vokal) i Željka Milošević (harfa) koje spajaju zvuk drevnog instrumenta sa savremenom muzikom radeći kreativne obrade poznatih numera ali i autorske pesme.

Pomenuti duo nedavno je objavio spot za numeru “Let Me Love You” koju u originalu izvode DJ Snake i Džastin Biber.

Aranžman pesme je izmenjen i izveden na harfi uz ženski vokal. DJ Dark Dizkobar je uradio remix koji je dao muzici stil kojim upravo i planiraju da rade svoje pesme. Spot je radio Željko Kovačević (Foto Mrvica).

Julijana Vincan/ Photo: Mrvica
Julijana Vincan/ Photo: Mrvica

– Veoma smo se brzo povezale i prepoznale da imamo sličan umetnički izraz. Za jako kratko vreme smo postigle koliko bi realno bilo u godinu dana da se uradi. Mnogo smo uzbuđene zbog našeg projekta i presrećne što osećamo pozitivnu reakciju od ljudi. Gde god smo nastupale izazivale smo veliku pažnju publike i to je ono što je najbitnije – da postoji istinsko interesovanje za naše stvaralaštvo – kaže Julijana Vincan.

Do imena sastava došle su na veoma interesantan način. Skoro mesec dana su na društvenim mrežama sprovodile konkurs za ime grupe i pristiglo im je preko 300 predloga. Pre samo dve nedelje odlučile su da naziv Playade (Plejade) kroz različita značenja (i igru reči) najviše opisuje ono čime se kreativno bave.

Zeljka Milosević/ Photo: Mrvica
Zeljka Milosević/ Photo: Mrvica

– Engleska reč PLAY nam je interesantna s obzirom na to da se bavimo muzikom. ADA je dodatno zanimljiva jer smo u vreme traženja imena provodile dosta vremena upravo na Adi Bojani, okružene vodom u mnoštvu ženskog društva – kaže Željka Milošević, harfistkinja.

Ako ih pratite na društvenim mrežama, videćete gde imaju nastupe, a kako same kažu, u narednom periodu možete očekivati mnoštvo njihovih koncerata.

Previous post

Sve o 17. Belgrade Beer Festu: Korisne informacije, mapa festivala, muzički program, satnica...

Next post

Sedam dana filma, pozorišta i muzike... Zemun Fest od 17. do 23. avgusta na Velikom trgu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *