Home»Muzika»Majdan iz Niša biće predgrupa Kolji na Palanačkom Dunav festu… a to ni izdaleka nije sve što publiku čeka u tri dana ispred sportske hale “Tikvara”

Majdan iz Niša biće predgrupa Kolji na Palanačkom Dunav festu… a to ni izdaleka nije sve što publiku čeka u tri dana ispred sportske hale “Tikvara”

4
Shares
Pinterest Google+
Majdan/ Photo: AleX
Majdan/ Photo: AleX

Sve popularniji mladi bend iz Niša, Majdan, pobedio je na konkursu koji je Palančki Dunav fest raspisao za bendove koji žele da nastupaju kao predgrupa Nikoli Pejakoviću Kolji.

Ovaj četvororočlani sastav predstaviće se bačkopalanačkoj publici 24. avgusta i ujedno će otvoriti muzički program poslednjeg festivalskog dana.

Muzika Majdana može se opisati kao gitarski pop sa jakim uplivima alternativnog roka i raznih drugih žanrova. Debi album “Minimum Sličnosti, Minimum Razlike” objavili su u digitalnom i CD formatu za izdavačku kuću Metropolis Music iz Beograda.

Bend je do sada zabeležio zavidan broj nastupa svuda po Srbiji, a istim tempom planiraju da nastave i širom regiona. Artan Lili, Ničim Izazvan, Nikom Ništa, Ki, Organizam, Random i Fyn samo su neki od bendova sa kojima je Majdan do sada podelio binu na svojim koncertima. Nastupi koji se mogu posebno izdvojiti jesu finale festivala Beovizija 2019, koncert sa grupom Galija u punoj Hali Čair u Nišu, kao i pobede na Kuršumlijskoj Gitarijadi i Beogradskom Autorskom Rok Festivalu (BARF) krajem 2018. godine.

Majdan je nastao 2017. godine u Nišu i čine ga četiri jake kreativne ličnosti u sastavu Nemanja Erić – vokal i gitara, Luka Nikolić – gitara i prateći vokal, Luka Novaković – bas gitara i prateći vokal i Ilija Novaković – bubnjevi. Njihova muzika se može opisati kao gitarski pop sa jakim uplivima alternativnog roka i raznih drugih žanrova.

Ulaz na festival prvog dana, 22. avgusta, je besplatan. Podsećamo da su ulaznice za druga dva dana u prodaji po promotivnim cenama do 12. avgusta. Za drugo veče potrebno je izdvojiti 300 dinara, za subotu 500 dinara dok je komplet ulaznica trenutno dostupan po ceni od 700 dinara.

Od 13. avgusta cena ulaznice za 23. avgust iznosiće 400 dinara, za 24. avgust biće 600 dinara, a komplet će koštati 900 dinara.

Ulaznice su dostupne na svim Gigstix prodajnim mestima i online na sajtu www.gigstix.com.

Palanački Dunav fest (PDF) i Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) udružili su snage ovog leta i na plato ispred sportske hale “Tikvara” dovode najjaču muzičku postavu do sada predvođenu Koljom, Stereo Bananom i Gramophondzijama. Osim njih nastupaće i Čovek bez sluha, prošlogodišnji pobednici – Keni nije mrtav, Ljubičice, Buč Kesidi, Po kratkom postupku, Uroš Deak, Kick Kong, Mile Higes, Cheeka&BaloO.

Previous post

Stefan Milenković: Nekad radije slušam Lejdi Gagu nego Betovena

Next post

Bob Geldof stigao u Niš: Hoću da se zabavim, imaćemo irsku žurku na Nišvilu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *