Home»Film»ITALIJANSKI POLITIČAR SE NA POSEBAN NAČIN “ZAHVALIO” ČUVENOM GLUMCU… Hvala ti Ričarde! Odvedi migrante u Holivud svojim avionom, pa ih podržavaj u svojim vilama!

ITALIJANSKI POLITIČAR SE NA POSEBAN NAČIN “ZAHVALIO” ČUVENOM GLUMCU… Hvala ti Ričarde! Odvedi migrante u Holivud svojim avionom, pa ih podržavaj u svojim vilama!

5
Shares
Pinterest Google+
Ričard Gir/Photo: YouTube printscreen
Ričard Gir/Photo: YouTube printscreen

Zamenik premijera Italije Mateo Salvini poručio je američkom glumcu Ričardu Giru da bi migrante mogao svojim privatnim avionom da prebaci u Holivud i smesti ih u svoje vile.

Salvini je to izjavio sinoć, nakon što je holivudski glumac ranije u toku jučerašnjeg dana, pozvao italijansku vladu da prekine da “demonizuje ljude” i umesto toga pomogne migrantima koji su “zaglavljeni” na Mediteranu na brodu kojim upravlja španska humanitarna grupa.

Gir je juče, u znak podrške, posetio migrante na brodu “Open arms”. Salvini je Gira nazvao “velikodušnim milionerom” i “zahvalio mu” što je izrazio zabrinutost zbog sudbine migranata na brodu “Open arms”.

– Mogao bi da ih odvede u Holivud svojim privatnim avionom i podržava ih u svojim vilama. Hvala Ričarde! – naveo je u saopštenju Salvini, preneo je britanski Ekspres.

Gir je prethodno, na konferenciji za novinare na italijanskom ostrvu Lampeduza, uporedio političku situaciju u Italiji sa onom u SAD.

– Mi imamo naše probleme sa izbeglicama koje dolaze iz Hondurasa, Salvadora, Nikaragve, Meksika… Veoma je slično onome kroz šta vi ovde prolazite – rekao je Gir, optužujući političare i u Italiji i u SAD za demonizaciju migranata, prenosi Rojters.

Na brodu “Open arms” sada se nalazi 160 migranata, kojima je Gir (69) juče doneo kutije pune voća i razgovarao sa nekoliko osoba koje su izbegle iz Libije.

Poznati glumac je pozvao svet da pruži podršku i pomogne ljudima koji se nalaze na brodu, nazivajući ih “braćom i sestrama”.

“Open arms” se nalazi u međunarodnim vodama u blizini italijanskog ostrva Lampeduza pošto mu nije dozvoljeno da pristane u luke u Italiji i Malti, prenosi AP.

Gir je poznat po humanitarnom radu i učestvuje u kampanjama za zaštitu životne sredine.

Glumac se zatekao u Italiji i kada je video vesti oko “zaglavljenog” broda sa migrantima kontaktirao je špansku humanitarnu grupu “Open arms” i pitao “kako može da pomogne”, izjavila je za AP portparolka te organizacije.

Dva dana kasnije, Gir je došao na Lampeduzu.

– Najvažnije za ove ljude je da mogu da dobiju slobodnu luku, da se iskrcaju s broda, da se domognu kopna i započnu novi život – rekao je Gir.

HL/ Izvor: Tanjug

Previous post

Atheist Rap o tome šta vide u retrovizoru Wartburg limuzine: Nema nade da će se stvari promeniti nabolje

Next post

Stefan Milenković: Nekad radije slušam Lejdi Gagu nego Betovena

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *