Home»Muzika»Bob Geldof stigao u Niš: Hoću da se zabavim, imaćemo irsku žurku na Nišvilu

Bob Geldof stigao u Niš: Hoću da se zabavim, imaćemo irsku žurku na Nišvilu

6
Shares
Pinterest Google+
Bob Geldof/Photo: facebook@BobGeldofFans
Bob Geldof/Photo: [email protected]

Irski muzičar Bob Geldof, najpoznatiji po organizaciji jednog od najvećih koncerata u istoriji muzike Live Aid stigao je u Niš danas u popodnevnim časovima.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će se u 14.30 obratiti novinarima u Nišu, let mu je kasnio tako da je konferencija pomerena za 16.30.

– Pošto je kraj festivala, i velika je vrućina, večeras hoću samo da se zabavim, pa neću svirati džez već irsku muziku. Imaćemo irsku žurku na Nišvilu – najavio je on.

On će večeras održati koncert na zatvaranju 25. Nišvil džez festivala.

Iako je ostvario impresivnu muzičku karijeru i kao član sastava Boomtown Rats ali i kao solista, Robert Frederick Zenon Geldof ostaće još dugo upamćen kao umetnik koji je u planetarnim razmerama učinio najviše za promociju ljudskih prava, skrenuo ogromnu pažnju na milione ugroženih u raznim delovima sveta i praktično kao pojedinac uspeo da obezbedi i konkretnu pomoć – možda i veću od mnogih međunarodnih institucija i organizacija kojima je humanitarni rad glavna aktivnost.

HL/Izvor: blic.rs

Previous post

Majdan iz Niša biće predgrupa Kolji na Palanačkom Dunav festu... a to ni izdaleka nije sve što publiku čeka u tri dana ispred sportske hale "Tikvara"

Next post

MILAN MUMIN: Love Hunters su na početku imali kreativni naboj kakav danas možemo samo da sanjamo

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *