Home»Film»“Robin Vilijams: Kad smeh prestane”… Novi dokumentarac otkriva pravi razlog samoubistva čuvenog glumca

“Robin Vilijams: Kad smeh prestane”… Novi dokumentarac otkriva pravi razlog samoubistva čuvenog glumca

5
Shares
Pinterest Google+
Robin Vilijams/Photo: printscreen
Robin Vilijams/Photo: printscreen

Pet godina posle samoubistva poznatog holivudskog glumca Robina Vilijamsa, javnost je konačno saznala razlog zbog kojeg je izvršio samoubistvo.

Novi dokumentarac o životu Robina Vilijamsa – “Robin Vilijams: Kad smeh prestane”, otkriće nove informacije o zdravstvenim problemima pokojnog glumca, uključujući njegovu dijagnozu Parkinsonove bolesti.

Prema trejleru za dokumentarni film “Robin Williams: When the Laughter Stops”, koji je producirala kablovska mreža REELZ, Vilijams je nekoliko nedelja pre smrti došao u rehabilitacioni centar kako bi mogao da se “preusmeri”. Međutim, prema dokumentarcu, Vilijams se borio sa depresijom i simptomima povezanim sa Parkinsonovom bolešću.

Robin Vilijams/Photo: printscreen
Robin Vilijams/Photo: printscreen

– Robin je više bio zabrinut zbog depresije koja ga je progutala. Dok je rado pričao javno o svojoj zavisnosti od alkohola i droge, on se duže vreme borio s Parkinsonovom bolešću – izjavio je glavni producent Dilan Hauard.

Kada je Vilijams umro 2014. godine, njegova udovica Suzan Vilijams rekla je da je uticaj Parkinsa na njegovu odluku da se ubije bio veliki. TA bolest mu je dijagnostifikovana nekoliko meseci pre smrti, ali prisustvo demencije nije otkriveno do njegove obdukcije, navodi STAT. U uvodniku za 2016. godinu, Suzan Vilijams je navela da je isprobala širok izbor tretmana za lečenje njegovih simptoma, koji su uključivali paranoju i halucinacije.

– Stalno je govorio: “Samo želim ponovo da pokrenem mozak“. Robin je gubio razum i toga je bio svestan. Možete li da zamislite bol koji je osećao dok se iznutra raspadao? Ni on, niti bilo ko to nije mogao da zaustavi – nijedna inteligencija ili ljubav ne bi mogla to da obuzda – napisala je ona.

Vrsta demencije koju je imao glumac, sličan i gotvo nerazlučiv tip povezan sa Parkinsonovom bolešću i nastaje kada se takozvana Levijeva tela razviju u nervnom sistemu, što dovodi do simptoma kao što su teškoće u pamćenju stvari, problemi sa razmišljanjem i obradom informacija i halucinacije. Takođe, postoji snažna veza između demencije i depresije.

HL/Izvor: expresstabloid.ba

Previous post

ZAZVONIO JE TELEFON I JAVIO SE DŽEJMS HETFILD... Jesi li ti ona devojka što je oterala pumu našom pesmom?

Next post

Video singlom "Jasno mi je" Um individuum najavljuje novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *