Home»Knjige»AKO ĆUTI MARTIN, NE ĆUTE SARADNICI… Nastavak priče o “Igri prestola” stiže 21. avgusta. Možda…

AKO ĆUTI MARTIN, NE ĆUTE SARADNICI… Nastavak priče o “Igri prestola” stiže 21. avgusta. Možda…

4
Shares
Pinterest Google+
Džordž R. R. Martin /Photo: YouTube printscreen
Džordž R. R. Martin /Photo: YouTube printscreen

Ljubitelji dela pisca Džordža R. R. Martina “Pesme leda i vatre” umorni su od čekanja da proslavljeni pisac napiše dugo najavljivani nastavak popularne sage epske fantastike “Vetrovi zime”.

Na svakih nekoliko nedelja pojavi se vest da je pisac pri kraju knjige i da bi ona uskoro mogla da ugleda svetlost dana i to posle predugih osam godina. Oni koji već godinama čekaju da saznaju kraj “Igre prestola”, iako je sam pisac nedavno poručio da neće biti drugačiji od popularne serije, umorni su od ovakvih najava.

A eto, opet se pojavila vest koja bi mogla da da signalizira da je knjiga na pomolu. Naime, nedavno je najavljeno da će slavni pisac ići na turneju po Velikoj Britaniji i potpisivati knjige. Glavni događaj na kojem će se pojaviti je Worldcom u Dablinu 15. avgusta.

Poznato je da na ovaj događaj Martin dolazi svake godine, kako piše portal Winteriscoming, pa tako to što će se i ove godine pojaviti nije nikakvo iznenađenje.

Ono što jeste iznenađenje, navodi ovaj portal, jeste to što će se pojaviti na još nekoliko sličnih događaja (Titan Con Belfast i NT Castle Ward), a ono što je mnoge, dodaje se, nagnalo da pomisle da je knjiga “Vetrovi zime” gotova, je to što su tvorci sajta Westeros.org Elio i Linda u susret ovim događajima tvitovali: “Nešto nam donose vetrovi… zimu?”

Oni koji ne znaju, dodaje se, Elio i Linda su napravili prvi sajt koji se bavi knjigama iz serijala “Pesme leda i vatre” i serijom nastalom po njima – “Igra prestola”.

 

Njih dvoje su čak i direktno sarađivali sa Martinom na knjizi “Svet leda i vatre”, koja objašnjava sve pojedinosti ovog izmišljenog sveta, pa bi možda mogli i da imaju više informacija o datumu kada bi knjiga trebalo da izađe.

Međutim, iako su mnogi pomislili da bi njihov tvit mogao da bude najava da će Martin upravo 21. avgusta na turneji objaviti da je poslednja knjiga gotova, oni su brže-bolje, to već demantovali.

 

Oni su kasnije tvitovali da njihova objava nije imala nikakve veze sa najavom završetka Martinove knjige.

I tako se još jednom ispostavilo da je netačna najava da je pisac pri kraju poslednje knjige. A onima koji je čekaju već osam godina ne preostaje ništa drugo osim toga da, naravno samo još čekaju…

HL/Izvor: B92.net

 

Previous post

"The Bright Parade" je nova pesma Džonija Mara koju će, nema sumnje, svirati kroz nekoliko dana u Beogradu...

Next post

PA GDE BAŠ PRED IZBORE...  Snima se "American Crime Story" o aferi Klintona i Monike Levinski

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *