Home»Muzika»Psihodelija, bučne gitare i moćan ritam ponovo u Beogradu… Acid Mothers Temple u oktobru u klubu Drugstore

Psihodelija, bučne gitare i moćan ritam ponovo u Beogradu… Acid Mothers Temple u oktobru u klubu Drugstore

4
Shares
Pinterest Google+

Acid Mothers Temple, japanski bogovi psihodelije, vraćaju se posle dve godine u Beograd, a njihov nastup zakazan je za 28. oktobar u klubu Drugstore u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke.

Photo: Promo
Photo: Promo

Acid Mothers Temple još od 90-ih, kao samoprozvana hippy grupa, putuje svetom predstavljajući svoj spoj psihodelije, bučnih gitara i moćnog ritma.

Okupljeni oko gitariste Kavabata Makotoa, rad su počeli pod uticajem progresivnog roka, da bi nastavili sa džez primesama u svojoj muzici, dodajući psihodelične elemente i improvizaciju.

U dosadašnjoj karijeri nastupali su pod mnogim imenima: Acid Mothers Temple and the Melting Paraiso U.F.O., Acid Mothers Temple and the Cosmic Inferno i Acid Mothers Temple SWR.

Nazivajući sebe kosmičkim trubadurima, Acid Mothers Temple je trenutno kolektiv od 30-ak muzičara, umetnika i performera kojima je muzika samo jedan od polja interesa.

Tokom skoro 25 godina postojanja, kolektivom je prodefilovao veliki broj članova koji sebe doživljavaju kao familiju pre nego muzički bend.

Prema rečima lidera, AMT nikada nije održao nijednu probu od svog nastanka, jer članovi moraju da osete i međusobno dele ono što sviraju.

Nastupali su i sarađivali sa mnogim muzičarima kao što su predstavnici psihodelije Guru i Gong Gong, zatim Simeon (Silver Apples), Nik Tarner (Hawkwind) i oksitanijska pevačica tradicionalne muzike Rosina de Peira.

Trenutnu koncertnu postavu čine pomenuti Makoto, zatim Higashi Hiroshi na klavijaturama, Jyonson Tsu vokal, bubnjar Satoshima Nani  i basista Wolf.

S gotovo 90 izdanja, kao i činjenice da godišnje znaju da objave i po neverovatnih deset albuma, njima ideja i inspiracije ne ponestaje.

Svaki album sadrži posebnu dozu acid muzičkih fantazija, uključujući mnoštvo fuzzy gitara, stondiranih vokala, drone elementa i futurističkih istočnjačkih raga zvukova.

Oni su grupa koja je na scenu vratila interes za psihodeliju, kraut rok i progresivni rok i koja se smatra jednim od najboljih japanskih bendova u istoriji, a njihov rad je muzika uz koju putujete, prisećate se i prepuštate haosu.

Početak koncerta benda Acid Mothers Temple zakazan je za 21:00 čas, a cene ulaznica su:
– 800 dinara – promo (ograničen kontigent do 8. septembra)
– 1000 dinara – pretprodajna cena (od 9. septembra do 27. oktobra)
– 1200 dinara – na dan koncerta (28. oktobar)

Prodajna mesta: Ticketvision, GigsTix, DD Tickets, FELIX Shop i LOW – Alternative Bar. Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: [email protected] (ime i prezime, kontakt telefon).

Previous post

ŠTA SILI BUT RADI U BEOGRADU? Zvezda serija "Bones" i "Bafi, ubica vampira" snima "SEAL Team" i hvali naš glavni grad

Next post

Alternativa uvek pronađe alternativu... Beočin dobio AK centar, prva svirka zakazana za 17. avgust

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *