Home»Muzika»Sutra počinje peti Revolution festival u Temišvaru

Sutra počinje peti Revolution festival u Temišvaru

5
Shares
Pinterest Google+
Revolution festival/ Photo: Promo (Exit)
Revolution festival/ Photo: Promo (Exit)

Peto izdanje Revolution festivala biće održano od 8. do 10. avgusta u parku Casa Verde u Temišvaru (Rumunija).

Posetioci će imati priliku da uživaju na 10 festivalskih bina i zona na kojima će se predstaviti bristolski sastav Kosheen, britanske trip hop zvezde Unkle, južnokorejski elektronski trio Idiotape, gypsy punk bend Maika, Kal, srpska grupa Minilinija…

Zvezda prvog dana festivala biće grupa Kosheen koja će nastupiti na glavnoj bini Revolutiona u punom live sastavu. Parkom Casa Verde grmeće prepoznatljivi vokal Šijen Evans i hitovi “Catch”, “Hide U”, “Suicide”, “Empty Skies”…

Narednog dana publiku očekuje trip hop bend Unkle koji još od devedesetih godina i saradnji sa brojnim zvezdama svetske muzičke scene kao što su DJ Shadow, Tom Jork, Džejson Njusted, Nik Kejv… gospodare trip hop scenom Evrope.

U Temišvar direktno iz Seula stiže višestruko nagrađivani elektro trio, Idiotape a posetioci festivala čuće zašto ih svetska muzička kritika i mediji porede sa Daft Punkom i uživati u njihovom energičnom nastupu.

Sastavi koje publika sa razlogom naziva gypsy punk senzacijom, Maika i Kal, pridružiće se bendovima različitih žanrova na glavnoj bini festivala zajedno sa srpskom srpskom grupom Minilinija koju čine vokal Dejan Vučetić Vuča (Darkwood Dub), gitarista Vladimir Đorđević Vlaca (Sila, Lira Vega), tehničar Boris Mladenović (Jarboli, Škrtice, Veliki prezir) i DJ Rahmanee.

Maika/ Photo: Aleksandar Milovanović
Maika/ Photo: Aleksandar Milovanović

Za ljubitelje elektronskog zvuka, Electric Apex stage ugostiće neke od najpoznatijih Dj-ejeva rumunske micro-house scene kao što su Amorf live, Atipic showcase, Livio & Robi i Praslea.

Gaia Trance Zone ponudiće posetiocima prepoznatljiv trance zvuk uz sjajnu dekoraciju u neodoljivim fluo bojama.

Među izvođačima naći će se savršena kombinacija srpskih i rumunskih DJ-eva kao što su Imaginarium live, Latam, Moca, Psylev, Stole, Vlada, Xoa, Zarma i Zenesis.

Casa Verde jedan je od najatraktivnijih parkova u Temišvaru čiji prirodni dekor čine bajkovite kućice, nalik na zamkove, na kojima će se naći očaravajući maping. Svakog festivalskog dana posetioci će imati priliku da pogledaju više tema projektovanih na jedan od zamkova.

Prvog dana tema će biti pet predivnih godina R:EVOL:UTION festivala, drugi dan biće posvećen Kitu Flintu iz sastava The Prodigy, dok će trećeg dana ekologija biti u fokusu.

Osim pažljivo biranog muzičkog programa na glavnim binama, na velikom broju malih festivalskih zona posetioci će imati priliku da uživaju u najfinijoj selekciji sa vinila, zvucima obrada najpopularnijiih pesama na klaviru, mnogobrojinim chill zonama, ghost žurci – Silent disco i mnogim drugim.

Glavni festivalski put će tokom ova tri dana biti dom umetnika iz raznih delova sveta. Čitav vizuelni identitet festivala radila je grupa umetnika iz Čilea, MEDU1A koji su radili i jedan od specijalnih vizuala za čuveni Primavera festival, a jedan od glavnih predstavnika brojnih vrsta umetnosti biće festival koji na Balkanu predstavlja najveću platformu za umetnike, DEV9T.

Kapije festivala, kao i zamenska mesta biće otvoreni od 8. do 10. avgusta od 19:00 do 03:00 časa.

Ulaznice za Revolution festival u prodaji su na blagajnama GigsTixa (i putem sajta www.gigstix.com) po ceni od 1950 dinara za sva tri dana. Cena jednodnevne ulaznice iznosi 1450 dinara.

Previous post

Izložba fotografija Aleksandra Jovkovića - ''Ja majmun'' od 19. avgusta u galeriji O3one Art Space

Next post

Rolling Stones svirali "Harlem Shuffle" uživo prvi put posle 29 godina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *