Home»Muzika»Rolling Stones svirali “Harlem Shuffle” uživo prvi put posle 29 godina

Rolling Stones svirali “Harlem Shuffle” uživo prvi put posle 29 godina

4
Shares
Pinterest Google+
The Rolling Stones/ Photo: rollingstones.com
The Rolling Stones/ Photo: rollingstones.com

– Nismo to uradili “vekovima” – rekao je Džeger publici u Nju Džersiju pre “oživljavanja” klasika Boba i Earla iz 1963. godine.  – Oprostite nam ako možete – rekao je pre seta od četiri pesme tokom njihovom koncerta na MetLife stadionu u Nju Džersiju u ponedeljak uveče i obratio se prisutnima.

– Da li je neko prešao dve reke da bi stigao ovde večeras? – pitao je.  Ima li koga iz Kvinsa? Ko je sa Menhetna? Vestčestera? Staten Islanda? Bronksa? Hartforda? Ima li koga iz Nju Džersija… odviraćemo jednu lokalnu pesmu. Zove se “Harlem Shuffle.”

Stones su objavili ovu obradu na svom albumu iz 1986. “Dirty Work” a pesma je stigla do broja 5 na Hot 100 listi zahvaljujući delimično animiranom videu koji je MTV prosto obožavao. Ali pre ponedeljka uveče, nisu je izvodili uživo od 25. avgusta 1990. na londonskom stadionu Vembli. I zato je Džeger rekao tu rečenicu – oprostite namako možete- Pogledajte video snimak performansa u Nju Džersiju:

Turneja – koja je kasnila oko mesec dana kako bi Džeger mogao da se oporavi od operacije srca – nastavlja se 10. avgusta na Broncos stadionu u Denveur a završava se 31. avgusta na stadionu Hard Rock u Majamiju. Njihovi planovi nakon toga nisu jasni, mada se priča da lagano prikupljaju nove originalne pesme, već poslednjih nekoliko godina. A to znači…

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

Sutra počinje peti Revolution festival u Temišvaru

Next post

PREDSTAVLJAMO ČLANOVE ŽIRIJA MOBIL DEMO FESTA –  IGOR MAROJEVIĆ: Bunt više ne pali, jedino što možemo jeste da subverzivno bušimo mejnstrim

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *