Home»Mobil Demo Fest»PREDSTAVLJAMO ČLANOVE ŽIRIJA MOBIL DEMO FESTA –  IGOR MAROJEVIĆ: Bunt više ne pali, jedino što možemo jeste da subverzivno bušimo mejnstrim

PREDSTAVLJAMO ČLANOVE ŽIRIJA MOBIL DEMO FESTA –  IGOR MAROJEVIĆ: Bunt više ne pali, jedino što možemo jeste da subverzivno bušimo mejnstrim

5
Shares
Pinterest Google+
Igor Marojević/ Photo: AleX
Igor Marojević/ Photo: AleX

Prijave na prvo takmičenje demo bendova Mobil Demo Fest (sve o tome možete pročitati ovde) i dalje traju, sve je više bendova u konkurenciji, a mi nastavljamo da predstavljamo članove žirija koji će, zajedno sa publikom, odabrati pobednika.

On je opasno dobar pisac, u tome su saglasni i publika i oni koji dodeljuju književne nagrade, njegov novi riman “Tuđine” upravo ruđi rekorde svih prethodnih, a čini se da je dobrim delom za sve to zaslužno rokersko srce koje u ovom Zemuncu iz Vrbasa kuca još iz neobuzdanih vremena na prelasku iz osamedesetih u devedesete, kada je sa bendom Stvarno Kvarno objavio istoimeni album 1991. godine. Nedavno se vratio i u muzičku priču, albumom “Da se ne zameri”, a ima li boljeg kandidata za člana žirija jednog demo festivala od čoveka koji je bio i sa “druge strane crte”, odnosno čekao i strepeo da li će neki drugi žiri odabrati baš njegov bend.

Igor Marojević/ Photo: AleX
Igor Marojević/ Photo: AleX

Igor Marojević, navikao da piše ono što misli i onako kako misli, na isti način predstavio se i u svom poglavlju serije mini intrevjua u kojima vas upoznajemo sa članovima žirija Mobil Demo Festa. Dakle…

Zašto u Srbiji već 30 godina nije nastao novi veliki bend?
– Sanšajn i Ništa ali logopedi, pa i Kanda, Kodža i Nebojša imaju sve odlike velikih bendova, sem što nisu prepoznati kao takvi.

Gde smo pogrešili i kada… Gde smo to pogrešno skrenuli, a nije kod Albukerkija?
– Onda kada smo prihvatili turbo-folk, koji je bio dovoljno lukav da u svojoj strukturnoj smeši ostavi sićušan prostor za rok-uticaje. Pogrešili su bivši rokeri koji su se prešaltali u TF zbog kinte, a zatim i svi oni odveć fleksibilni, koji su prihvatili turbo folk kao vid zabave odnosno umetnosti.

Da li su mladi danas premalo buntovni da bi mogli da generišu energiju koju traži dobar rokenrol, odnosno urbani zvuk?
– Vreme je takvo da bunt više ne pali. Svi smo umreženi i jedino što možemo jeste da subverzivno bušimo mejnstrim. Ima dosta dobrog alternativnog rokenrola po svetu, jedino što je dotična energija slabo prepoznata.

Kako vidiš domaću urbanu muzičku scenu za 10 godina?
– Manje-više kao zbir poslednjih otpadnika, opšte čitanih kao otpadaka, nekada velikog i u međuvremenu pacifikovanog indijanskog plemenima.

Koji je najbolji savet koji bi mogla da daš bendovima koji tek počinju?
– Dobro razmislite da li morate da se bavite rokenrolom. Ako baš morate bavite se, ako pak ne, bolje da se bavite nečim unosnijim, kao politikom ili kriminalom, mada je to često jedno te isto.

Kako doživljavaš svoju ulogu člana žirija na Mobil Demo Festu?
– Kao kada sam prvi put, neuspešno, negde slao svoje prve demo snimke.

Previous post

Rolling Stones svirali "Harlem Shuffle" uživo prvi put posle 29 godina

Next post

Šta sve neće da smisle... Lego najavio "Friends" set

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *