Prljavo kazalište, 42 godine kasnije… Svako je jednom poželeo da bude heroj ulice ili je imao svoju Marinu

0
89

Prljavo kayali[te/Photo: facebook@prljavokazalistefanclub
Prljavo kayali[te/Photo: facebook@prljavokazalistefanclub
Prljavo kazalište nastupa širom bivše Jugoslavije više od četiri decenije, talnije pune 42 godine. Legendarni hitovi poput “Heroj ulice”, “Marina”, “Ako tražiš nekoga”, “Kiše jesenje”, “Tu noć kad si se udavala”, prenose se s generacije na generaciju.

– Verovatno je za to odgovorna naša povezanost s publikom. Činjenica je da su pesme zaživjele, da ih je publika prihvatila i zavolela. Na našim koncertima publika se uvek dobro zabavljala, a i mi smo se zabavljali na sceni. A nekako smo se i svi pronalazili u našim pesmama. Svima su nam se dešavale naše pesme i svako se u određenom periodu svog života mogao pronaći u pesmi. Mislim da se emocija iz naših pesama dogodila barem jednom svima. Svako od nas sigurno je jednom poželeo da bude heroj ulice, ili je imao neku svoju Marinu. Mislim da je to neki recept za dugovečnost jer mi smo svirali ono što smo i sami prošli i tu smo emociju preneli na našu publiku – kaže Mladen Bodalec, pevač kultnog benda iz Hrvatske.

Hitove su nizali, popularnost rasla, ali skandali su ih zaobilazili.

– Rokenrol može biti nekako raskalašan kad si mlađi. Tu su neprospavane noći. Na početku je zanimljivo, ali kasnije kad sve to postane žešće i učestalije, kada godine počnu da se skupljaju to zahteva puno energije, a i nastupi su sami po sebi dosta iscrpljujući. Tako da smo se sada više skoncentrisali na nekakav zdrav život, teretane, treninge i slično da bi se što bolje pripremili za koncert kao što i naša pesma kaže – “Sve je lako kad si mlad”. Nismo nikada bili predmet nikakvog skandala i trača, ali ni danas kad imamo svoju decu, to nam je neizmerno drago – objašnjava Bodalec.

– Mi smo oduvek furali neki svoj film. Mi smo bend koji je počeo da svira u garaži. Mi nismo estradni štos. Mi smo ulični bend kome se dogodio uspeh.  I uživali smo u tome. I zvezde su nam se poklopile. Znali smo da to nije samo po našim zaslugama i po našim talentima. Tako se nekako sve poklopilo. U svakom slučaju smo to voleli. Voleli smo tu ulogu. I ostvarili su nam se snovi. Naprosto smo imali veliki respekt prema tome. I svih tih godina to je nekako išlo prilično brzo. Nekako uz rokenrol prebrzo prođe vreme, a da ne primetiš. Mi se nadamo da ćemo još dugo ovako iz večeri u veče penjati se na scenu i zabavljati publiku – dodaje on.

HL/Izvor: glam.hr

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime