Home»Fun»Od Fride Kalo do Betmena… Kreativni Amerikanac od ruta za trčanje pravi – umetnost

Od Fride Kalo do Betmena… Kreativni Amerikanac od ruta za trčanje pravi – umetnost

6
Shares
Pinterest Google+

Trčanje nije jednostavno, potrebno je odabrati pravu rutu, držati se nje i istrčati je do kraja. Mnogi se s takvim izazovima bore svakodnevno, a Leni Mogan iz San Franciska odlučio je da podigne izazov na viši nivo. Naime, on trči po rutama koje kreira u obliku crteža na mapi.

Mogan već četiri godine pretvara svoje rute u umetnost. Ulice kojima će trčati pažljivo bira kako bi na mapi iscrtao ilustracije. On crta neke od najjednostavnijih stvari poput srca, do najkomplikovanijih kao što je lice Fride Kalo.

Lenny Maughan Maps
Lenny Maughan Maps

– Nisam planirao da se bavim ovim. Ali kada su aplikacije za praćenje trčanja postale popularne, počeo sam da viđam oblike na svojim mapama trčanja. Tu počinje cela priča. Želeo sam da bude originalna i drugačija – rekao je Mogan za Guardian.

Lenny Maughan Maps
Lenny Maughan Maps

Prvi crtež prikazivao je gestikulaciju rukom iz filma “Star Trek”, a Mogana je inspirisala smrt Leonarda Nimoja 2015. godine.

– Nakon toga sam crtao mnoge druge stvari. Jednostavno bih isprintao mapu i skicirao kuda ću se kretati. Što veću rutu pravite, to je jednostavnije nacrtati ono što želite – kaže.

Lenny Maughan Maps
Lenny Maughan Maps

Ističe kako je crtež Fride Kalo zahtevao skoro 47 kilometara i oko šest sati da ga istrči. U San Francisku živi već 20 godina, a od malena pokazuje ljubav prema crtanju pa je srećan što je napokon našao način da spoji dve ljubavi – trčanje i crtanje.

Lenny Maughan Maps
Lenny Maughan Maps

HL/Izvor: klix.ba

 

Previous post

SAM U DNEVNOJ SOBI... Frontmen benda Alice In Chains objavljuje prvi solo album

Next post

SAD MU SE NE SVIRA, SAD MU SE SNIMA... Nil Jang odložio turneju kako bi se bavio filmskim projektima

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *