Home»Muzika»Homeland»Andergraund grupa Ab Re konačno objavla prvi singl… Poslušajte “Veš mašinu”

Andergraund grupa Ab Re konačno objavla prvi singl… Poslušajte “Veš mašinu”

7
Shares
Pinterest Google+
Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

Posle skoro 20 godina rada u raznim sferama scensko izvođačke umetnosti, požarevačko-beogradska andergraund grupa Ab Re konačno je objavila svoj prvi zvanični singl – “Veš mašina” kojim najavljuju i prvi studijski album.

Na nagovor producenta Petra Stevanovića (Ljubičice), članovi gurpe Ab Re odlučili su da naprave prve snimke, a produkcija je poverena pančevačkom studiju Krokodil.

Rezultat saradnje biće album “More napeto”, čije je pojavljivanje na tržištu najavljeno za jesen 2019. godine.

Muzički izraz benda je mešavina različitih stilova i uticaja, a jedna od zanimljivijih odrednica glasi – teatarski jazz sa primesama balkanskih folk motiva.

Abr Re je izgradio ime kroz brojne saradnje są umetnicima iz sveta drame, crikusa i performansa, pa je tako i tekst pesme “Veš mašina” deo pozorišne predstave “Brod ljubavi” srpskog dramskog pisca Nebojše Romčevića, za koju je bend komponovao muziku.

Režiju i animaciju spota potpisuje Vanja Vikalo/ Linnch, illustrator, animator i muralista.

Video je kritički osvrt na devijacije savremenog potrošačkog društva. U tom svetu, pod centrifugalnim silama koje združeno proizvode reklamni slogovi, bankovne ponude i pritisak javnog mnjenja, pojedinac biva osuđen na gubitak svoje volje, odnosno na bezuslovni pristanak na neselektivnu kupovinu.

Ab Re je jedinstvena pojava i zbog činjenice da je uspeo da nastupi na skoro svim značajnijim festivalima:  REFRACT, Umbria Jazz Festival, EXIT, Dev9t… a da za gotovo 20 godina postojanja nije snimio, niti objavio ni jedan studijski snimak – sve do sada.

Prvi singl benda AbRe objavljen je u saradnji nezavisnih izdavačkih kuća Krokodil i Kontra.

Previous post

PSI 8. avgusta na Zappa Barci

Next post

Zvanično saopštenje porodice Dušana Kojića Koje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *