Home»Pulse»Najave»Vikend ulične umetnosti na Vračaru… od 4. do 6. oktobra

Vikend ulične umetnosti na Vračaru… od 4. do 6. oktobra

4
Shares
Pinterest Google+

U okviru nedelje kulture na Vračaru koja će se realizovati u oktobru, prvi put će se održati i vikend ulične umetnosti u galeriji Božidarac.

Nedelja kulture na Vračaru promoviše savremenu umetnost i skreće pažnju na značaj kulture i umetnosti za razvoj lokalne zajednice.

Ove godine će se u okviru nedelje kulture održati i vikend ulične umetnosti (od 4. do 6. oktobra), kako bi se ovaj specifičan vid umetnosti sačuvao i popularizovao, jer predstavlja nezaobilazni deo urbanog okruženja.

Grad Beograd, a posebno opština Vračar imaju razvijenu uličnu umetnost koja sve više privlači pažnju posetilaca i zanimljiva je destinacija za ljubitelje savremene umetnosti.

U okviru vikenda ulične umetnosti planirano je oslikavanje zida na zgradi centra Božidarac, radionice za fotografisanje ulične umetnosti, predavanja o uličnoj umetnosti na otvorenom i šetnje po Vračaru, konkurs za najlepše fotografije zidova i ulične umetnosti na Vračaru i izložba radova u galeriji Božidarac…

FOTO КONКURS

U okviru foto konkursa prikupljaju se fotografije ulične umetnosti, arhitekture, fasada i ulica Vračara. Potrebno je objaviti do tri fotografije na Instagramu sa heštegom #streetartvikend

Žiri će izabrati fotografije koje će biti izložene u galeriji Božidarac tokom trajanja nedelje kulture. Foto konkurs traje do 9. septembra.

Vikend ulične umetnosti organizuje udruženje građana “Кruna” u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu Božidarac 1947 i Opštinom Vračar.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

I DVE "POZAJMLJENE" SEKUNDE SU - KRAĐA... Zbogom "semplovanje", Kraftwerk i Evropski sud pravde menjaju muzičku istoriju

Next post

Drži se, Zeleni Zube... Koja u indukovanoj komi posle moždanog udara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *