Home»Muzika»STIŽE NEŠTO DOBRO IZ KUMANOVA… Makedonski bend Ki početkom avgusta kreće na regionalnu turneju

STIŽE NEŠTO DOBRO IZ KUMANOVA… Makedonski bend Ki početkom avgusta kreće na regionalnu turneju

5
Shares
Pinterest Google+
Ki/ Photo: Ivan Dinić
Ki/ Photo: Ivan Dinić

Makedonski bend Ki početkom avgusta kreće na turneju u okviru koje će nastupati u celom regionu. Turneja počinje 2. avgusta koncertom u Širokom brijegua slede:
3. avgust – Javorwood Fest Bijelsnica, Sarajevo (BIH)
4. avgust – Coffe bar Yard Konic (BIH)
7. avgust – Dom kulture “Ušće” Ada Bojana (CG)
10. avgust – Lake Fest Nikšić (CG)
11. avgust – Nishville jazz festival, Niš (SR)
31. avgust – Joy Fest, K. Pakanka (MK)

Ki/ Photo: Ivan Dinić
Ki/ Photo: Ivan Dinić

Ki je electro rock bend iz Kumanova (Makedonija). Bend je nastao početkom 2016. godine, a postavu čine: Stefan Stojchev (bas gitara), Miloš Kraljevski (bubnjevi), Aleksandar Kraljevski (vokal/gitara), Stefan Ilievski (keybords&synth).

Nesvakidašnji zvuk, eksperimentisanje i igranje muzičkim stilovima i podžanrovima, praćeno autentičnim tekstovima, glavna je karakteristika ovog benda.

Jedan od zapaženijih nastupa Ki je imao na Demofestu u Banja Luci 2016. gde je pokupio mnogo pozitivne kritike od strane balkanskih medija.

Ki/ Photo: Ivan Dinić
Ki/ Photo: Ivan Dinić

Kao pobednici mini gitarijade u Vranju bend je nastupio i pobedio na 51. Zaječarskoj gitarijadi.

Posle toga usledili su i nastupi na North Festu u Kolašinu (Crna Gora) i Joy Festu Kriva Palanka (Makedonija), Pozitivnom koncertu Novi Sad (Srbija), RMF Festivalu u Rovinju (na kome su pobedili i sledeće godine nastupali i u revijalnom delu), Omaldina festivalu u Subotici, Bedem Festu (Nikšić), 52 Zaječarskoj gitarijadi, Akto Festivalu Zemjotres Showcase Bitola, Indirket Showcase Beograd, D Festivalu Dojran, Drum Dum festivalu u Leskovcu, True Sound of Kamenica, North Festu Kolašin….

U decembru 2018. bend je krenuo na prvu blakansku turneju pod nazivom “Crystal Circle” na kojoj su uspešno promovisali album po klubovima u Tirani, Podogorici, Nikšiću, Dubrovniku, Splitu, Širokom Brijegu, Mostaru, Rijeci, Ljubljani, Škofija Loki, Rovinju…

Tokom ove godine, Ki je nastupao na Zemjotres Festivalu u Skoplju, Omladina Festivalu u Subotici, na festivalu PozitivNI u Nišu i na Fusin bini Exita.

Previous post

Rock opera i hitovi bendova Queen, Deep Purple, EKV, Beatles... na otvaranju Belgrade Beer Festa

Next post

I DVE "POZAJMLJENE" SEKUNDE SU - KRAĐA... Zbogom "semplovanje", Kraftwerk i Evropski sud pravde menjaju muzičku istoriju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *