Home»Muzika»Banatski Sokolac je spreman… a da li ste i vi za 15. Rock Village Festival 9. i 10. avgusta

Banatski Sokolac je spreman… a da li ste i vi za 15. Rock Village Festival 9. i 10. avgusta

5
Shares
Pinterest Google+
Rock Village/ Photo: Facebook @rock.village
Rock Village/ Photo: Facebook @rock.village

Ovogodišnji, 15. Rock Village Festival održaće se 9. i 10. avgusta, a naastupaju: Vlatko Stefanovski i Rock Symphony, Atomsko Sklonište, Remedy, Bolesna štenad, Nikola Vranjković, Sharks Snakes & Planes, Texas Flood, Iskaz, Vova Vops, Lagana sreda, Rampa…

Photo: Promo
Photo: Promo

Rock Village je dvodnevni muzički festival koji se svakog avgusta još od 2005. godine tradicionalno organizuje u Banatskom Sokolcu – malom selu u Južnobanatskom okrugu, u Vojvodini.

Srce ovog sela predstavlja dvorište osnovne škole “Jovan Sterija Popović”, koje se za vreme trajanja festivala pretvara u pravu metropolu koja iz godine u godinu prima sve veći broj posetilaca, dok samo selo broji tek 366 stanovnika.

Na festivalu učestvuju kako najbolje tako i neafirmisane grupe. Festival uglavnom populariše rock, reggae, blues i funk muziku, ali i ljubitelji elektronskog zvuka mogu da uživaju u nastupima DJ-eva.

Ono što Rock Village čini jedinstvenim jeste pre svega činjenica da je svake godine, bez izuzetka, ulaz tokom oba dana trajanja festivala besplatan.

Kamp koji se organizuje u okviru festivala je, takođe, besplatan, a redovne posetioce svake godine čine i velike grupe bajkera.

Tokom oba dana festivala, aktivna su dva stagea: Prvi, veliki – Main Stage i drugi, manji – rezervisan za ljubitelje elektronskog i drugog zvuka za koji su zaduženi razni DJ-evi, od kojih su neki već postali i rezidenti festivala.

Previous post

Đule Van Gogh pogoden flašom u glavu na koncertu u Sarajevu... Pevač se oglasio na društvenim mrežama: Nije ni prvi ni poslednji put

Next post

Nije šala... Francuska crossover muzička atrakcija Joke ponovo u Srbiji, a koncert 31. jula u Novom Sadu - besplatan

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *