Ponovo radi “Bioskop pod zvezdama”… u bašti Kulturnog centra Grad

0
50
Na razmeni/ Photo: imdb.com
Na razmeni/ Photo: imdb.com

Četiri filmska ostvarenja na španskom jeziku biće prikazana od 4. do 25. avgusta u bašti Kulturnog centra GRAD, u okviru još jednog letnjeg ciklusa “Bioskop pod zvezdama”.

Letnje filmsko druženje, u organizaciji Instituta Servantes i Kulturnog centra Grad, ovog avgusta donosi beogradskoj publici zanimljiva ostvarenja iz Španije, Kolumbije i Argentine.

Marija (i svi ostali)/ Photo: Promo
Marija (i svi ostali)/ Photo: Promo

Ciklus će otvoriti film “Marija (i svi ostali)”, koji će biti prikazan u nedelju, 4. avgusta. Ovo ostvarenje prati glavnu junakinju Mariju, koja nakon majčine smrti preuzima brigu o ocu i porodici.

Ipak, njen život počinje neočekivano da se menja kada sazna da njen otac planira da se oženi svojom medicinskom sestrom.

Na razmeni/ Photo: Promo
Na razmeni/ Photo: Promo

Filmska priča “Na razmeni”, koja će biti prikazana 11. avgusta, dočaraće publici život studentkinje Hulije, koja rodnu Barselonu na jedan semestar menja sasvim drugačijim Berlinom.

Iako je život na razmeni daleko od onoga što je očekivala, Hulija se polako zaljubljuje u nemačku prestonicu i novo okruženje, zbog čega joj povratak u Barselonu sve teže pada.

Mama/ Photo: Promo
Mama/ Photo: Promo

“Bioskop pod zvezdama” nastaviće se 18. avgusta projekcijom kolumbijskog ostvarenja “Mama”, kada će gledaoce na velikom platnu dočekati Viktorija, nezavisna i povučena osoba koja naizgled uživa u svojoj samoći.

Taj mir narušiće dolazak njene ćerke. Iako ne pričaju već neko vreme, ona moli Viktoriju da pričuva sedmogodišnju unuku Nikol, koja malo po malo, svojom neposrednošću i energijom, osvaja bakinu ljubav.

Papiri na vetru/ Photo: Promo
Papiri na vetru/ Photo: Promo

Za kraj druženja ostavljena je argentinska komedija “Papiri na vetru”, koja će biti prikazana 25. avgusta. U ovom ostvarenju, posle smrti bliskog prijatelja, trojica glavnih junaka suočavaju se kako sa gubitkom, tako i sa željom da obezbede budućnost ćerke svog preminulog prijatelja.

Za Fernanda, Maurisija i El Rusa zadatak neće biti lak – žele da povrate veliku, ali promašenu investiciju koju je njihov prijatelj realizovao kada je kupio jednog mladog fudbalera koji je obećavao.

Sve projekcije u Kulturnom centru Grad počinju u 21:00 čas. Filmovi se prikazuju sa prevodom na srpski jezik, a ulaz je besplatan.

https://www.youtube.com/watch?v=I4IC7wgzBa8

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime