Home»Muzika»Rambo Amadeus otvoreno o heroinu, nacionalizmu, Đukanoviću, Titu, Đokoviću…

Rambo Amadeus otvoreno o heroinu, nacionalizmu, Đukanoviću, Titu, Đokoviću…

12
Shares
Pinterest Google+
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen

Muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, otvoreno je progovorio o narkoticima, konzumiranju marihuane i heroina, a dotakao se i teme o teniseru Novaku Đokoviću, predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, ali i o Josipu Brozu Titu.

– Mi smo imali Tita a onda su došli zapadni operativci i objasnili nam da nam Tito ne valja, da nam socijalizam ne valja, da nam država ne valja… I onda smo mi sve to fino raz*****. E ajd sad da nađemo onog ko će da kaže – Valja mi kapitalizam, valja što moram s pasošem da idem na Korčulu na kupanje, valja mi što plaćam međunarodnu telefonsku tarifu kad zovem majku u Herceg Novom i tetku u Sarajevu. Nek kaže neko kaže da to valja – kaže Rambo.

On ističe da je najveći problem kod ljudi jer brkaju dve stvari – demokratiju i kapitalizam.

– Kad imaš 10 odsto nepismenih u zemlji, a govorim za čitav Balkan, onda dobiješ to da si dao pravo glasa nepismenima koji su izglasali mržnju, nacionalizam i rat i razvalili. Pravo glasa je civilizacijska tekovina. Nacionalizam je dečja bolest svakog društva. Pojavljuje se tamo gde se države rađaju ili tamo gde su države klimave pa nema šta drugo da ih drži. Srećom nacionalizmi su kratkog daha. Nacionalizmi su iracionalni. Ne možeš da odeš kod doktora i da mu kažeš – Izvadite mi krv i utvrdite mi šta sam ja po nacionalnosti – dodaje on.

Priznao je i da je skoro 20 godina pušio marihuanu.

– Probao sam je kada sam imao 25 godina. Ne mogu da kažem da sam bio navučen na marihuanu, ali mogu da kažem da je bilo perioda kada sam svakodnevno pušio marihanu. Ali kada sam svakodnevno pušio marihuanu nisam bio u stanju da se ujutru probudim pre 12, nije mi se ništa radilo. Uvek sam nekako kreirao susret sa nekim za koga sam pouzdao znao da to ima kod sebe pa bi se mi našli i onda nekako slučajno pušili tu travu. Nekako je taj moj život tako funkcionisao – priznaje Rambo.

Probao je i heroin. Jednom.

– Nekoliko sekundi kad šmrknete heroin osećate se kao petogodišnji dečak koji je za svoj rođendan dobio igračku koju je danima sanjao. I odjednom je vaše srce ispunjeno. Popušta vas užasna neuroza koju ste nosili celog života. Međutim, posle par sati kreće drugi period, kreće period kada vas to popušta i tada se osećate kao da ste živi sahranjeni. Odjednom u vama nema ničega. Vi ste jedno truplo mesa i kostiju koje ne vidi razlog svog postojanja. Ja sam imao sreću da da mi je to jutro posle heroina bilo toliko gadno, nepodnošljivo da sam sebi rekao – Ti više ovo nikad nećeš da probaš.

O Milu Đukanoviću kaže:

– Da on izgubi na izborima je kao da ja izgubim na izborima. Jer nisam ni ja izborima došao na vlast, nije ni on. Onda ne možeš na izborima da izgubiš. Jesam li ja Svjetski Mega Car? Jesam. Jesam li to postao samoprolamacijom? Jesam. Pa kako onda da me na skinu na izborima – kaže Rambo.

A o Đokoviću u svom stilu kaže da “ako je starinom sa Durmitora onda je jasno što je najbolji teniser na svetu”.

– On fenomenalno igra tenis baš zato što je sa planine. Na Durmitoru je najvažnija aktivnost kosidba. I on kad kosi to je forhend. A bekend – mora da vrati kosu. To mu je genetski. I sad treba onaj Marej nešto a taj kosu nikad video nije. Novak ga hvata na iskustvo, na starinu, na gen – zaključuje Rambo.

HL/Izvor: kurir.rs

Previous post

Prins u animiranom videu za pesmu "Holly Rock"

Next post

Zaslužio si ovo, tata... Sin Luka Perija na nesvakidašnji način odao počast svom ocu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *