Home»Film»MISTERIJA NOVOG “TOP GUNA”… Zašto su s pilotske jakne Toma Kruza izbačene zastave Tajvana i Japana?

MISTERIJA NOVOG “TOP GUNA”… Zašto su s pilotske jakne Toma Kruza izbačene zastave Tajvana i Japana?

4
Shares
Pinterest Google+
Top Gun Maverick/Promo
Top Gun Maverick/Promo

Brojni obožavaoci Toma Kruza i njegovog lika Pita “Maverika” Mičela iz filma “Top Gun” s nestrpljenjem očekuju početak emitovanja drugog dela filma, a prvi trejler za ovaj film već je izazvao kontroverze – i to sve zbog čuvene pilotske jakne koju nosi glavni lik.

Tom Kruz ponovo je seo u kokpit borbenog aviona nakon više od 30 godina. Reč je u nastavku filma “Top Gun” koji je proslavio ovog poznatog glumca, piše CNN.

Na društvenim mrežama ovaj snimak vrlo brzo postao je hit i po reakcijama publike, čekanje dugo tri decenije za nastavkom priče o neustrašivom pilotu, moglo bi da se isplati.

Međutim, oštrom oku ljubitelja sedme umetnosti ni ovaj put nije promakla jedna intriganta filmska greška koja u ovom slučaju može biti namerna.

Naime, reč je o čuvenoj pilotskoj jakni koju nosi glavni lik, tačnije o prišivenim amblemina.

 

U prvom delu filma na jakni su se nalazile američka, japanska i tajvanska zastava, dok su u nastavku filma druge dve zastave zamenjene nepoznatim simbolima sa sličnim bojama, ostavljajući prostor za spekulaciju da li je u pitanju slučajna greška ili nameran čin kako bi se udovoljilo kineskim partnerima.

Na društvenim mrežama pojavio se podatak da je kineski tehnološki gigant “Tencent” (TCEHY) jedan od glavnih partnera filmske kuće Paramount na realizaciji ovog projekta.

Poznato je da su japanski i kineski odnosi zategnuti zbog nerešenih nadležnosti nad ostrvima u Istočnom kineskom moru. Ništa bolja situacija nije na relaciji Tajvan – Kina, dovoljno je reći da Kina nakon sedamdeset godina Tajvan i dalje smatra svojom teritorijom.

Radnja drugog dela nastavlja se na originalnu priču. Pilot koga tumači Tom Kruz trideset godina ne napušta kokpit svog lovca i jednako je žestok kakvog ga pamtimo. Pored brojnih ratnih dostignuća, umesto čina admirala, ostao je kapetan u avijaciji.

Kao gost iznenađenja na poslednjem Komic-konu u San Dijegu izjavio je da “Top Gun” za njega predstavlja film o porodici, žrtvi heroizmu i avijaciji.

“Top Gun: Maverick” trebalo bi da počne da se prikazuje u junu 2020. godine.

Previous post

Otkazan HillsUp Festival na Zlatiboru!

Next post

Za hedoniste... Nabavite svoj ALL YOU CAN DRINK VIP PASS za Beer Fest, Music Week i Noć muzike

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *