Home»Muzika»Hindi Zahra i Kori Vong, gitarista benda Vulfpeck, prvi izvođači nove sezone Musicology serijala

Hindi Zahra i Kori Vong, gitarista benda Vulfpeck, prvi izvođači nove sezone Musicology serijala

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

U okviru koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions, Beograđanima će se na jesen predstaviti dva sjajna muzičara – Hindi Zahra i Kori Vong.

Po običaju, novu sezonu otvara izvođač koji je već nastupao u okviru serijala, a ove godine to je svetski poznata francusko-marokanska kantautorka Hindi Zahra, koja će posle koncerata u sklopu Musicology serijala u Zagrebu i Ljubljani, održati dva koncerta u klubu Bitefartcafe – 28. i 29. septembra.

Na istoj lokaciji 7. novembra koncert će sa svojim bendom održati jedan od najuspešnijih gitarista današnjice, Kori Vong (Vulfpeck).

Hindi Zahra(/ Photo: Tala Hadid, promo
Hindi Zahra(/ Photo: Tala Hadid, promo

Hindi Zahra, multiinstrumentalistkinja i kantautorka slobodnog duha, u potrazi za svojim ličnim i muzičkim identitetom, odlučila je da se preseli u Marakeš gde se posvetila isključivo umetničkom stvaranju.

I sama naziva ovo putešestvije begom u samoću iz koje su se rodile pesme nastale u istinskom zanosu i ekstazi, prožete osećajem melanholije.

Igrajući se muzičkim stilovima, Zahra stvara pod uticajem Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta, Italije… i svako iskustvo spaja u autentičnu kreaciju.

Dobitnica je “Constantin” i “Victoires de la Musique” nagradaa, a kritičari njenu muzičku strast i energiju povezuju sa umetnicima kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gej i Nina Simone.

Kori Vong/ Photo: Promo (MBS)
Kori Vong/ Photo: Promo (MBS)

U novembru u Beograd prvi put stiže gitarista grupe Vulfpeck – Kori Vong sa svojim bendom. Prepoznatljiv po improvizacijama, pozitivnoj energiji tokom nastupa i fleksibilnom zglobu desne šake, ovaj virtuoz na gitari započeo je karijeru u Mineapolisu svirajući po džez klubovima pre nego što se 2015. pridružio R&B/fank sastavu Vulfpeck.

Uprkos povredi glave koju je zadobio sa 16 godina i koja je za posledicu imala povremeno oduzimanje desne ruke, on je zahvaljujući optimizmu i upornosti postao jedan od najpriznatijih gitarista, kantautora i producenata, čiji se album “The Optimist” našao na Bilbordovoj listi top 20 džez albuma 2018.

Pod uticajem Prinsa, Džeksona, grupe Earth, Wind & Fire, ali i Metenija, Skofilda i Frizela, kreirao je stil komuniciranja sa publikom koji je melodičan i nežan, ne ustručavajući se da se u potpunosti prepusti izraženom fanku kada za to dođe trenutak.

Kombinujući električnu i akustičnu veštinu sviranja i stvarajući autentičan izraz i “gruv”, zadobiio je poštovanje najvećih savremenih “džemera” i kolega muzičara.

Ulaznice za sve koncerte MBS serijala mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima Ticket Visiona i DD Ticketsa.

Previous post

Za hedoniste... Nabavite svoj ALL YOU CAN DRINK VIP PASS za Beer Fest, Music Week i Noć muzike

Next post

PA ZAR TU ČUVENU KOSU...? Džin Simons se obrijao do glave za potrebe snimanja vojno/paranormalnog filma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *