Home»Muzika»ODRŽAN TREĆI ROK KAMP ZA DEVOJČICE… Na završnom koncertu u Knjaževcu male rokerke svirale – svoje autorske pesme (fotoreportaža)

ODRŽAN TREĆI ROK KAMP ZA DEVOJČICE… Na završnom koncertu u Knjaževcu male rokerke svirale – svoje autorske pesme (fotoreportaža)

6
Shares
Pinterest Google+

Treći Rok kamp za devojčice, jedinstveni projekat u ovom delu Evrope, završen je u subotu 20. jula finalnim koncertom na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu.

Rok kamp za devojčice trajao je od 14. do 20. jula, a devojčice su bile smeštene u Domu učenika srednjih škola u Knjaževcu.

Devojčice su u Dom učenika srednjih škola u Knjaževcu stigle u nedelju, 14. jula i odmah su sa mentorkama odabranih instrumenata počele da uče ili uvežbavaju sviranje.

To su nastavile i u ponedeljak, kako bi od utorka bile podeljene u bendove sa kojima su vežbale do koncerta.

Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)
Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)

U okviru Rok kampa za devojčice ove godine prvi put je primenjana nova metodologija – devojčice su same pisale muziku i tekst za pesme koje su premijerno izvele u subotu na koncertu.

Pored toga, one su osmislile i imena svojih bendova, kao i originalne logotipe koji su se našli na programskim knjižicama sa tekstovima koji su podeljeni publici u subotu pred koncert.

Na pisanju tekstova, kao i na vokalnoj tehnici, ove godine je sa devojčicama radila Tamara Kojić, jedna od organizatorki kampa.

Mentorski tim RKZD/ Photo: AleX
Mentorski tim RKZD/ Photo: AleX

Mentorski tim je i ove godine predvodila bubnjarka Selena Simić, koja je ujedno i vođa organizacionog tima, a pored nje tu su bile i Biljana Šunjka (bubnjevi), Marija Nikolić (klavijature), Isidora Dimić (klavijature), Ana Dragićević (bas gitara), Niuvys Sabournin Perez (bas gitara), Tijana Milojević (gitara), Vanja Andžić (gitara) i Mila Veljić (zvuk i koncertna produkcija).

Džen Stivens i organizacioni tim RKZD/ Photo: AleX
Džen Stivens i organizacioni tim RKZD/ Photo: AleX

Ove godine kamp je posetila i predsednica Svetske alijanse Rok kampova za devojčice, Džen Stivens i devojčicama, kao i organizatokama pružila veliku podršku.

Ono što organizatoke kampa posebno ističu jeste da im je jako značilo stalno prisustvo naše fotografkinje Aleksandre Ignjatović:
– Bilo je zadovoljstvo da u našem timu imamo tako velikog profesionalca i ženu koja je svojim aparatom na najbolji mogući način zabeležila sve najvažnije momente na kampu! Zahvaljujemo se i njoj, kao i celoj redakciji portala Headliner zato što su nam velika podrška od početka našeg projekta – izjavila je Katarina Mitić, PR i jedna od organizatorki Rok kampa za devojčice.

Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)
Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)

Pored muzičkih radionica, kao i prethodne dve godine, devojčice su pohađale i različite edukativne radionice, te su tako gostujući edukatori bili Uroš Savić Kain iz Beogradskog centra za ljudska prava koji je sa devojčicama razgovarao o ljudskim pravima; Jelena Memet, suosnivačica Alternativnog centra za devojke, održala je radionicu o bezbednosti na internetu, dok je novinarka Balkanrock potala Ivana Božić držala predavanje o uvodu u muzićko novinarstvo.

Devojčice su na savladavanju treme pred ovogodišnji koncert radile zajedno sa Tamarom Kojić, jednom od organizatorki Rok kampa za devojčice.

Na završnom koncertu treće generacije Rok kampa za devojčice su nastupile u bendovima Autskulerke,  Blood rush, Infrakt, Toxic Taste, Pretty Little Rockers, Black Eye, Nightmare  i SatinS izvodeći redom po prvi put originalno napisane pesme “Mrzim školu”, “High Voltage”, “Srce”, “Pure Gasoline”, “Your Time”, “Strahovi”, “Noćna mora” i “Komšinica”.

Podršku su im iz publike pružile i devojčice iz prethodne dve generacije, kao i brojni roditelji, prijatelji, posetioci i mediji.

Organizacioni tim ove godine činile su Tatjana Nikolić, vođa projekta, zadužena za fundraising, finansije i edukativni program, Selena Simić, takođe angažovana oko kompletne organizacije kampa, kordinatorka međunarodne saradnje, ali pre svega vođa mentorskog tima i glavna odgovorna za novu metodologiju kampa, Maša Peruničić, koordinatorka komunikacije sa roditeljima, smeštaj, prevoz i ishranu devojčica, Tamara Kojić, tehnička direktorka, voditeljka završnog koncerta i mentorka za pevanje, Katarina Mitić, zadužena za komunikacije i odnose sa medijima, Olga Boškov, zadužena za društvene mreže, Tijana Milojević, takođe zadužena tehniku, Sandra Nikolić, specijalna pedagoškinja i psihoterapeutkinja kao podrška u radu sa devojčicama na kampu i Ema Kecman, doktorka.

Treći Rok kamp za devojčice podržali su U.S. Embassy Belgrade, Mama Cash, FRIDA | The Young Feminist Fund, Erste Banka Srbija, Ministarstvo kulture i informisanja i firma Falc East. Pored toga, partneri projekta su štamparija Proto, Dom učenika Srednjih škola Knjaževac, Dom kulture Knjaževac, Coca-Cola, Anđeli kolači i kompanija Statovac.

Previous post

Na aukciji se prodaje gitara "Lucille" B. B. Kinga... a ovo je neverovatna priča koja stoji iza svega

Next post

Irish Stew of Sindidun predstavio video sa koncerta iz Hale sportova

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *