Home»Muzika»Homeland»Irish Stew of Sindidun predstavio video sa koncerta iz Hale sportova

Irish Stew of Sindidun predstavio video sa koncerta iz Hale sportova

5
Shares
Pinterest Google+
Irish Stew of Sindidun/ Photo: Marko Ristić
Irish Stew of Sindidun/ Photo: Marko Ristić

Beogradski sastav Irish Stew of Sindidun objavio je svoj prvi zvanični koncertni video. U pitanju je snimak kompletnog nastupa iz maja ove godine održanog u Hali sportova “Ranko Žeravica”.

Tokom četrdesetpetominutnog nastupu publici je predstavljen presek dosadašnje karijere, počevši od nekih starijih hitova poput “Why” i “Ditch”, pa sve do pesama sa aktuelnog albuma “City of Grigs”.

– Ideja da snimimo neku vrstu živog albuma postoji odavno. Muzika koju izvodimo i razmena energije između benda i publike u našem slučaju ne može da se prenese samo klasičnim studijskim snimcima – kažu članovi benda i dodaju da u uslovima u kojima su stvarali sve ove godine, nije tako lako ovakvu ideju realizovati:
– Uvek je postojao izazov da obezbedimo adekvatnu tehničku produkciju za tako nešto. Pre svega mislimo na binu, rasvetu, dovoljan broj kamera, zvuk…

Bendu se ipak, posle 15 godina, ukazala prilika da se predstave u pravom svetlu i veoma su zadovoljni kako je ova ideja realizovana i kakve su prve reakcije:
– Drago nam je što pored nekoliko hiljada ljudi pristunih te večeri u Hali sportova sada svi mogu da osete kako grupa Irish Stew zvuči i izgleda kada se obezbede odgovarajući tehnički uslovi. Ovo je naš poklon, od srca, pre svega za publiku koja je ovo dugo čekala, za sve stare prijatelje, ali naravno i one nove fanove – izjavio je Bojan Petrović, frontmen benda Irish Stew of Sindidun.

Previous post

ODRŽAN TREĆI ROK KAMP ZA DEVOJČICE... Na završnom koncertu u Knjaževcu male rokerke svirale - svoje autorske pesme (fotoreportaža)

Next post

Instrumental rock fusion 26. jula u Kragujevcu... Špajz svira na Letnjoj sceni SKC-a

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *