Home»Muzika»Od klasike do Metallice… 4. Noć muzike uz Simfonijski orkestar i Hor RTS-a i Apocalypticu 30. avgusta na Ušću

Od klasike do Metallice… 4. Noć muzike uz Simfonijski orkestar i Hor RTS-a i Apocalypticu 30. avgusta na Ušću

10
Shares
Pinterest Google+
Noć muzike/ Photo: Promo
Noć muzike/ Photo: Promo

Četvrta Noć muzike održaće se 30. avgusta na Ušću gde će svi Beograđani i posetioci glavnog grada moći da uživaju u nezaboravnj večeri uz muziku Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, kao i poznatog finskog benda Apocalyptica.

Predvođeni dirigentskom palicom Bojana Suđića, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a otvoriće Noć muzike programom “Top klasika” sa popularnim fragmentima najpoznatijih dela Stevana Hristića, Đuzepea Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa.

Apocalyptica /Photo: facebook@Apocalyptica
Apocalyptica /Photo: [email protected]

Specijalno iznenađenje ovogodišnje Noći muzike predstavlja nastup finskog sastava Apocalyptica, koji je spojem hevi metala i klasike utemeljio novi muzički pravac i zauzeo nezamenljivo mesto na svetskoj sceni.

Njihova aktuelna turneja posvećena je interpretacijama američkog benda Metallica.  Program pod nazivom “Plays Metallica by Four Cellos” ponudiće prisutnima originalne interpretacije najvećih savremenih metal hitova u izvođenju četvorice čelista.

Posle bogate dve decenije duge karijere, miliona prodatih ploča širom sveta i koncerata održanih u više od 40 zemalja, Apocalyptica se zauvek upisala u srca ljubitelja kvalitetnog zvuka, a beogradska publika moći će da uživa u njihovoj muzici besplatno i pod otvorenim nebom.

Manifestacija Noć muzike, koja je prethodnih godina okupljala više od 45.000 posetilaca svih generacija, ove godine obuhvatiće čak sedam sati vrhunskog muzičkog programa.

Ulaz na Noć muzike je slobodan, uz download besplatne mobilne aplikacije KeepApp, koja će od avgusta biti dostupna na Google Play i App Storeu, a VIP mesta će moći da se obezbede uz “All you can drink VIP PASS”.

Noć muzike se ove godine održava kao deo Cloud festivalske platforme, u okviru koje će, takođe na Ušću, biti održani i festivali Belgrade Beer Fest i Belgrade Music Week.

Previous post

Čudesna priča krije se iza rimejka "Groblja kućnih ljubimaca"

Next post

Spot "Bohemian Rhapsody" grupe Queen stigao do 1.000.000.000 (da, milijardu) YouTube pregleda... da li znate kako je nastao?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *