Home»Film»Čudesna priča krije se iza rimejka “Groblja kućnih ljubimaca”

Čudesna priča krije se iza rimejka “Groblja kućnih ljubimaca”

4
Shares
Pinterest Google+
Groblje kućnih ljubimaca/ Photo: Promo (Taramount film)
Groblje kućnih ljubimaca/ Photo: Promo (Taramount film)

Kultni horor “Groblje kućnih ljubimaca” iz 1989. godine, rađen po romanu Stivena Kinga, dobio je rimejk i već smo ga pogledali. Talas trenda ponovnog oživljavanja filmova s kraja XX veka zapljusnuo je i stranice Kingove knjige, a sam film (kao i mnogi drugi takve vrste) na Rotten Tomatoes dobio je srednju ocenu stručne kritike i još nižu ocenu publike.

Ali ono što je pojedinima ostalo kao glavni utisak jesu mačke kao glumci. Samo upozoravamo: tekst nije za ljude slabašnog srca, jer cuteness overload!

 

Tako se jedna korisnica Twittera oglasila povodom oduševljenja “maskama” tih mačaka. Ona je u nastavku tvita pojasnila da su sve mačke nakon snimanja udomljene i da se za vreme snimanja filma vodilo računa o njima, tačnije jedna osoba je bila zadužena za njihovu brigu, higijenu i to da ne budu pod velikim svetlosnim opterećenjem, kao i gužvom.

 

Još jedna korisnica ove društvene mreže bila je oduševljena time što su upravo mačke bile glumci. Tim mačkopoklonika, hello!

Ulogu Winston “Church” Churchilla je dobilo nekoliko mačaka i one su sve bile izdresirane za nekoliko radnji, poput komandovanja, zurenja ili brzog trčanja. Tri mačke imaju svoj Instagram nalog i na pragu su toga da postanu influenseri. JD, Tonic i Leo su bile najveće zvezde snimanja.

 

Više od pet mačaka je usvojeno iz različitih prihvatilišta i organizacija koje se bave zaštitom životinja. Sa njima se radilo više od dva meseca na učenju, odnosno dresuri. A morali su da provedu i određeno vreme u stolici za makeup – razbarušen i “besmrtan” izgled je postignut.

 


View this post on Instagram

Thinking of this legend ❤️❤️❤️

A post shared by •Tonic• (@church_aka_tonic) on

Nažalost, mačak Leo je umro nakon snimanja filma, od mačjeg arterijskog tromboembolizma koji je čest među njegovom rasom Mejn Kun.

 

Njegov odgajivač je na Instagramu napisao sledeće: “Sa dubokom tugom saopštavam da je Leo umro. Zauvek će nedostajati svojoj ljudskoj i mačjoj porodici. Neka njegova zvezda uvek sjajno sija!”

HL/Izvor: noizz.rs

Previous post

DEKA JE TOTALNI KRALJ... U petak puni 76, a sa turneje će da skokne na premijeru svog novog filma... 

Next post

Od klasike do Metallice... 4. Noć muzike uz Simfonijski orkestar i Hor RTS-a i Apocalypticu 30. avgusta na Ušću

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *