“Mexican Standoff”… Knjaževački Two-Stroke Engine predstavio novi album

0
56
Two-Stroke Engine/ Photo: Promo
Two-Stroke Engine/ Photo: Promo

Two-Stroke Engine, moonshine blues bend iz Knjaževca predstavio je novi album pod nazivom “Mexican Standoff”.

Bend postoji od 2016. godine, a svojom muzikom želie da ove naše krajeve upoznaju sa specifičnim zvukom delte Misisipija i u kombinaciji sa ostalim uticajima, učine zvučni iskorak u odnosu na sve ono što rade ili su radili sa ostalim bendovima u kojima su svirali.

Zvuk močvarnih predela Američkog juga i bluz koreni su utkani u njihove pesme koje, sa druge strane, odražavaju nenormalnost našeg podneblja.

Pesme su snimljene 2017. godine u studiju “Archie’s Place” uz veliku pomoć Vladislava Dopuđe, koji je osim snimanja i mixovanja materijala, svirao kontrabas i doboš na par pesama.

“Mexican Standoff” je zapis iz perioda rada na matrici kojim bend želi da stavi tačku na tu fazu u radu Two-Stroke Enginea.

Naime, Vladimira Stefanovića (slide gitara, vokal) i Ivana Todorovića (rif gitara) je u protekle tri godine pratio Nokia Lumia 630 koji je bio zadužen za bubanj i udaraljke. U maju 2019. bend je presto da koristi matricu i Lumiu 630 za bubnjevima je zamenio Miloš Ćirić (School Bus).

Two-Stroke Engine će predstaviti novog člana i novi materijal na FAK festivalu 27. jula u Knjaževcu kao i 8. avgusta na Air stageu Nišvil Jazz festivala.

Two-Stroke Engine – “Mexican Standoff” dostupan je za free download na bandcampu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime