Home»Film»EM LEPO, EM JEFTINO, EM LEPE ŽENE PROLAZE KROZ GRAD… Holivud nominovao Beograd za najbolju lokaciju za snimanje filmova

EM LEPO, EM JEFTINO, EM LEPE ŽENE PROLAZE KROZ GRAD… Holivud nominovao Beograd za najbolju lokaciju za snimanje filmova

11
Shares
Pinterest Google+
Novembar manPhoto: YouTube printscreen
Novembar manPhoto: YouTube printscreen

Holivudska asocijacija, koja snima širom sveta, nominovala je Beograd za jednu od najboljih lokacija za snimanje reklama, pišu Večernje novosti i dodaju da je dodela nagrada 21. septembra u Los Anđelesu.

Kampanja “Snimajte u Srbiji” počela je pre 10 godina, a strani filmski radnici ubrzo su uočili potencijale, pa su poznata imena iz sveta filma počela da snimaju u Srbiji. Novosti ističu da je samo u poslednje dve godine snimljeno osam filmova, šest televizijskih serija, 18 reklama i pet projekata koji su obuhvatili samo vizuelne efekte.

Džoni Dep je snimao film “Minamata”, u kojem je Beograd zamenio Tokio i Njujork iz šezdesetih godina, Lik Beson i njegova produkcijska kuća EuropaCorp vraćaju se često u Srbiju, a Beograd je bio i jedna od lokacija, uz Rusiju, Veliku Britaniju i Italiju, za snimanje Bi-Bi-Sijeve serije “Mek Mafija”.

Čuveni Brazilac i bivši as Pari Sen Žermena, Barselone i Milana Ronaldinjo snimio je reklamu za jednu kompaniju, ali i iskoristio priliku da se upozna sa Beogradom i Srbijom.

U Beogradu su snimali i Pirs Brosnan (“November Man “) i Kevin Kostner (“Three days to kill”), a sada Srbija postaje sve atraktivnija zemljama Azije, budući da su snimljeni jedan kineski film, a snimala je i produkcija iz Južne Koreje.

Ono što strane produkcije privlači Srbiji jeste širok varijetet lokacija koje mogu biti dostupne u vrlo kratkom periodu i na maloj površini, zatim činjenica da domaći profesionalci govore engleski, da su veoma prilagodljivi različitim stilovima rada i brzo se usklađuju sa kreativnim zahtevima produkcije.

Osim Beograda, kao dobre lokacije za snimanje filmova, serija i reklama izdvajaju se Smederevska tvrđava, Petrovaradin, ali i Stara planina, Zlatibor, Tara, a za omiljenu lokaciju snimatelja izdvaja se ugao ulica Cara Lazara i Gračaničke ulice u Beogradu, gde se sa lepšim vremenom jedva mimoilazi trotoarom od opreme i reflektora.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Da li znate kako izgleda džez sahrana? Stari kreolski ritual u Nju Orleansu u kojem mrtvi idu na "poslednju vožnju slobode"

Next post

MRAČNO, MRAČNIJE, AVRIL LAVINJ... Pogledajte spot "I Fell in Love with the Devil"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *