Home»Muzika»GLAS I KLAVIR SU DOVOLJNI… Poslušajte “ogoljenu”, ali sasvim čarobnu verziju pesme “Time” Fredija Merkjurija

GLAS I KLAVIR SU DOVOLJNI… Poslušajte “ogoljenu”, ali sasvim čarobnu verziju pesme “Time” Fredija Merkjurija

3
Shares
Pinterest Google+
Fredi Merkjuri/Photo: YouTube printscreen
Fredi Merkjuri/Photo: YouTube printscreen

Originalna verzija pesme objavljena je davne 1986. i našla se na Fredijevom konceptualnom albumu i u istoimenom mjuziklu.

Faruk Bulsara, svetu poznatiji kao Fredi Merkjuri, sinonim je za jednu-od-najvećih-rock-legendi-ikad. S glasom neverovatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na muzičkoj sceni, i danas SE smatra jednim od najvećih vokala u istoriji, a iza sebe je, zajedno sa svojim bendom Queen u nasleđe ostavio niz bezvremenskih pesama.

Trenutno najpopularniji biografski film o jednom od najvećih muzičkih bendova iznedrio je veliki interes za njihovu muziku, pa su se uz biografiju Fredija Merkjurija i brojna reizdanja našli i neki rariteti. Tako je ovih dana najavljen singl dosad neobjavljene verzije Fredijeve pesme “Time Waits For No One”.

Ovu “ogoljenu” verziju pesme na klaviru producirao je dugogodišnji Fredijev prijatelj Dejv Klark iz benda The Dave Clark Five, a službeno će biti objavljena 26. jula. Originalna verzija pesme objavljena je davne 1986. pod imenom “Time” i našla se na Fredijevom konceptualnom albumu i u istoimenom mjuziklu Dejva Klarka.

– To su samo Fredi i klavir i to stvarno pokazuje kakav je neverojatan izvođač bio, neverojatan raspon glasa je imao – izjavio je Klark za Reuter, nakon što je pronašao snimak posle godina traženja.

HL/Izvor: Reuters

Previous post

HL INTERVJU - IVAN (BLUZ MAŠINA): Digitalno doba nije donelo spas. Ali nije to do tehnologije, nego do ljudi...

Next post

FAN NAD FANOVIMA DOBIO OTKAZ... Na adrese 4.300 kolega poslao mailove sa 2Pacovim pesmama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *