Home»Muzika»YouTube Premium stigao i u Srbiju… Slušanje i gledanje bez reklama, ali košta…

YouTube Premium stigao i u Srbiju… Slušanje i gledanje bez reklama, ali košta…

4
Shares
Pinterest Google+
YouTube premium/Photo: YouTube printscreen
YouTube premium/Photo: YouTube printscreen

U Srbiji je konačno dostupan servis YouTube Premium, čija glavna karakteristika je gledanje videa bez reklama.

Ako koristite YouTube za slušanje muzike, sigurno vam smetaju česte reklame.  U tom slučaju obradovaće vas mogućnost da možete da uživate u audio i video sadržaju bez prekida, pošto je YouTube Premium od sada dostupan i u Srbiji.

Premium je naslednik servisa YouTube red. U prvih mesec dana ovaj servis je besplatan, a korisnici koji se odluče da ga koriste i posle tog perioda, treba da plate 749 dinara mesečno da bi mogli da između ostalog:

gledaju klipove u pozadini – muziku možete da slušate i dok radite nešto drugo na telefonu ili tabletu gledaju klipove bez reklama preuzimaju klipove za gledanje/slušanje i kada nisu online

Do sada je korisnicima u Srbiji bio dostupan servis Google Play Music, preko koga je omogućeno strimovanje muzike, a sada uz pretplatu za YouTube Premium, ovaj servis je besplatan.

Kako postoje servisi YouTube Music i Google Play Music, mnogi korisnici će biti zbunjeni.

– To je očekivano kad je Gugl u pitanju, oni imaju više servisa koje testiraju i onaj koji korisnici više vole opstane – kaže Ivan Jelić, jedan od autora podkasta B 92 Tehnopolis, dodajući da pošto su svi ti servisi u paketu YouTube Premiuma, korisnici će sami izabrati šta im se najviše dopada.

YouTube premium/Photo: YouTube printscreen
YouTube premium/Photo: YouTube printscreen

Slušanje muzike offline i bez reklama u Srbiji je dostupno i preko servisa Deezer. Ova aplikacija je besplatna korisnicima pojedinih paketa kod mobilnog operatora Telenor, dok pretplatnici drugih operatora mogu da je koriste po ceni od 6.99 evra mesečno (824 dinara).

– Google Play Music je najdirektnija konkurencija Deezeru – kaže Jelić, spominjući da će prisustvom Guglovog servisa koji se plaća, Srbija možda biti interesantna i drugim kompanijama u toj oblasti.

Jedan od najpopularnijih servisa za strimovanje muzike Spotify još nije dostupan u Srbiji, iako se često čuju glasine da će uskoro doći na naše tržište.

Novi Guglov servis ponudiće ekskluzivan video sadržaj.  Međutim, postoji rizik da najpopularniji kreatori sadržaja na Jutjubu počnu da stvaraju video klipova za servis koji nije dostupan svima, čime bi sadašnja besplatna verzija aplikacije bila manje atraktivna.

HL/Izvor:BBC news na srpskom

Previous post

STVARANJE SVETA U NOVOM ANIMIRANOM SPOTU GRUPE HASHIMA

Next post

Igor Vince pred nastup svog benda sa kubanskom muzičkom senzacijom Havana D’Primera: Biće to magična noć...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *