Home»Muzika»Outhide je spreman, a vi? Minilinija, Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Kablovi, Molnari…  i mnogi drugi u šumi Kraljevica

Outhide je spreman, a vi? Minilinija, Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Kablovi, Molnari…  i mnogi drugi u šumi Kraljevica

4
Shares
Pinterest Google+
Outhide festival/Photo; Outhide promo
Outhide festival/Photo; Outhide promo

Bliži se četvrti Outhide festival, koji se održava u Park – šumi Kraljevica pored Zaječara 26. i 27. jula.

Kao i prethodnih godina, organizatori su pripremili bogat muzički program na tri stejdža. Publika će uživati u nastupima vodećih imena domaće elektronske muzičke scene, ljubitelji live performansa moći će da čuju popularne izvođače iz čitavog regiona, a program nudi i brojna zanimljiva izvođenja mladih, neafirmisanih umetnika,koji su odabrani putem konkursa.

Za sada su objavljeni izvođači Minilinija, Kristijan Molnar, Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Kablovi (MKDSL/Peđa Milutinović) Coeus, Felver, Killo Killo, Monosaccharide, Dimitrije Dimitrijević, Naopak & Infamous, I Bee & Taz, JAL, Agos, Deterdžentlmen, Fokus, Spliff, ali organizatori kažu da tu nije kraj.

Outhide festival/Photo; Outhide promo
Outhide festival/Photo; Outhide promo

Pre samog događaja su u planu brojne aktivnosti u promotivnom periodu, kao i prateće aktivnosti u nedelji pre muzičkog dela festivala. Neće izostati ni graffiti zonau skladu sa dugogodišnjom grafiterskom tradicijom Zaječara, kao ni gastronomska manifestacijaza hedoniste. Pravo osveženje biće i dečji program za roditelje i najmađe posetioce.

Stvaranje festivala alternativne kulture u gradu na dva Timoka nije slučajno i nije se desilo preko noći. Outhide – festival muzike i umetnosti, nastaje u godinama kada postaje teško da se autorska muzika nekomercijalnog zvuka plasira široj populaciji kao nešto što u svojoj biti ona jeste, potreba stvaraoca da publici prenese svoj “vajb” – ako govorimo modernim jezikom.

Outhide festival/Photo; Outhide promo
Outhide festival/Photo; Outhide promo

– Zaječar je uvek imao svoj “vajb”, a imao je i festivale kao što su Gitarijada, ZALET, Dani Zorana Radmilovića,  poznatiji kao Zoranovi Dani. Danas Outhide Festival nastaje dakle sasvim logično, iako se prividno čini da je iznenadno i neočekivano – kaže Mladen Stefanovski, jedan od organizatora Festivala.

Ono što organizatori posebno naglašavaju je da je za posetioce i ove godine obezbeđen besplatan kamp među četinarima u Kraljevici.

Previous post

Japanski bogovi psihodelije vraćaju se u Srbiju... ACID MOTHERS TEMPLE U BEOGRADU I NOVOM SADU

Next post

"00111125 – Live In London"... Foo Fighters proslavljaju 25. rođendan objavljivanjem koncertne kompilacije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *