Home»Muzika»Japanski bogovi psihodelije vraćaju se u Srbiju… ACID MOTHERS TEMPLE U BEOGRADU I NOVOM SADU

Japanski bogovi psihodelije vraćaju se u Srbiju… ACID MOTHERS TEMPLE U BEOGRADU I NOVOM SADU

4
Shares
Pinterest Google+
Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O./Photo: facebook
Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O./Photo: facebook

Japanski bogovi psihodelije, Acid Mothers Temple vraćaju se u Beograd nakon rasprodanog koncerta u klubu Doma omladine, a njihov novi nastup zakazan je za 28. oktobar u beogradskom klubu Drugstore u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke. Dan kasnije, 29. oktobra bend će nastupiti u novosadskom klubu CK13.

Japanski umetnici vraćaju se u Beograd nakon fantastičnog koncerta koji su održali u Domu omladine pre dve godine.

Acid Mothers Temple još od 90-ih, kao samoprozvana hippy grupa, putuje svetom predstavljajući svoj spoj psihodelije, bučnih gitara i moćnog ritma. Okupljeni oko masterminda benda, gitariste Kavabata Makotoa, rad su počeli pod uticajem progresivnog roka, da bi nastavili sa džez primesama u svojoj muzici, dodajući psihodelične elemente i improvizaciju. U dosadašnjoj karijeri nastupali su pod brojnim imenima poput Acid Mothers Temple and the Melting Paraiso U.F.O., Acid Mothers Temple and the Cosmic Inferno i Acid Mothers Temple SWR.

Nazivajući sebe kosmičkim trubadurima, uz vođstvo spomenutog Makotoa koji veruje da komunicira sa kosmosom, Acid Mothers Temple je trenutno kolektiv od tridesetak muzičara, umetnika i performera kojima je muzika samo jedan od polja interesa. Tokom skoro četvrt veka postojanja, kolektivom je prodefilovao ogroman broj članova koji sebe doživljavaju kao familiju pre nego muzički bend.

Prema rečima lidera, AMT nikada nije održao nijednu probu od svog nastanka, jer članovi moraju da osete i međusobno dele ono što sviraju. Nastupali su i sarađivali sa mnogim muzičarima kao što su predstavnici psihodelije Guru i Gong Gong, zatim Simeon (Silver Apples), Nik Tarner (Hawkwind) i oksitanijska pevačica tradicionalne muzike Rosina de Peira. Trenutnu koncertnu postavu čine pomenuti Makoto, zatim Higashi Hiroshi na klavijaturama, Jyonson Tsu vokal, bubnjar Satoshima Nani i basista Wolf.

S gotovo 90 izdanja, kao i činjenice da godišnje znaju da objave i po neverovatnih deset albuma, njima ideja i inspiracije jednostavno ne ponestaje, pa su polagano dosegli zvezdani status. Svaki album sadrži posebnu dozu acid muzičkih fantazija, uključujući mnoštvo fuzzy gitara, stondiranih vokala, drone elementa i futurističkih istočnjačkih raga zvukova. Oni su grupa koja je na scenu vratila interes za psihodeliju, kraut rok i progresivni rok i koja se smatra jednim od najboljih japanskih bendova u istoriji, a njihov rad je muzika uz koju putujete, prisećate se i prepuštate haosu.

Evo kako da dođete do ulaznica...
Ulaznice za Beograd mogu da se nabave na prodajnim mestima blagajna Kombank dvorane, Ticketvision-a, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, FELIX Shopa (TC Sremska, Beograd) i LOW – Alternative Bar (Tadeuša Košćuška 28):
800 RSD – promo (ograničen kontigent do kraja dana, 8. septembra)
1.000 RSD – pretprodajna cena (od 9. septembra do kraja 27. oktobra)
1.200 RSD – na dan koncerta (28. oktobra)

Ulaznice za Novi Sad su na prodajnim mestima Ticketvision-a, GIGS TIX-a i DD Tickets-a:
700 RSD – promo (ograničen kontigent do kraja dana, 8. septembra)
900 RSD – pretprodajna cena (od 9. septembra do kraja 28. oktobra)
1.100 RSD – na dan koncerta (29. oktobra)

 

 

Previous post

Ova četiri filma sa Festivala evropskog filma Palić prosto ne smete da propustite...

Next post

Outhide je spreman, a vi? Minilinija, Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Kablovi, Molnari...  i mnogi drugi u šumi Kraljevica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *