Home»Muzika»AKO ON NIJE ZOMBI, PA KO JE ONDA… Igi Pop objavio reizdanje albuma “Zombie Birdhouse”, a na njemu je i duet sa Debi Hari

AKO ON NIJE ZOMBI, PA KO JE ONDA… Igi Pop objavio reizdanje albuma “Zombie Birdhouse”, a na njemu je i duet sa Debi Hari

5
Shares
Pinterest Google+
Igi pop/Photo: facebook@iggypop
Igi Pop/Photo: [email protected]

Legendarni američki muzičar Igi Pop objavio je reizdanje albuma “Zombie Birdhouse”, njegovog šestog samostalnog studijskog izdanja koje spaja rock i afričke ritmove. Pored dosad neobjavljenog materijala, reizdanje sadrži i retke fotografije i beleške.

“Zombie Birdhouse”, čiju produkciju potpisuje Kris Stein (Blondie), originalno je objavljen 1982. godine za Steinovu diskografsku kuću Animal records. Album je sada, po prvi put nakon njegovog originalnog objavljivanja, službeno dostupan u fizičkom obliku.

Ovo reizdanje, koje je remasteritovao Paskal Birn, sadrži i dosad neobjavljenu verziju pesme “Pain and Suffering”, na kojoj je prateće vokale otpevala Debi Hari (Blondie). Pesma je izvorno snimljena za popularni animirani film “Rock & Rule”, ali kao i preostali soundtrack, nije nikad objavljena. “Pain and Suffering” dostupna je na digitalnoj verziji reizdanja albuma.

Dok ne stigne spot, da se podsetimo šta njih dvoje zajedno mogu…

Igi Pop je tokom svoje dugogodišnje karijere poznat po samostalnom radu, kao i po radu s grupom The Stooges s kojima je primljen u Rock and Roll Hall of Fame 2010. godine. Eksperimentisao je s različitim stilovima i sarađivao s brojnim muzičarima kao što su Dejvid Bouvi, Džoš Hom, Sleš, Underworld i mnogi drugi. Reizdanje albuma “Zombie Birdhouse” stiglo je nedugo posle premijere novog filma reditelja Džima Džarmuša, “The Dead Don’t Die”, u kojem Igi tumači ulogu zombija.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Evo njega ponovo... Entoni Vinsent otpevao "Bad Guy" u stilu Frenka Zape, Musea, Panic At The Disco!, Avril Lavinj...

Next post

Na 30. rođendan legendarnog filma njujorški restoran organizovao takmičenje u - glumljenju orgazma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *