Home»Kult»USKORO ĆE DUGIH 8 GODINA BEZ NJE… Ejmi je izdahnula dok je gledala snimke svojih nastupa

USKORO ĆE DUGIH 8 GODINA BEZ NJE… Ejmi je izdahnula dok je gledala snimke svojih nastupa

3
Shares
Pinterest Google+
Ejmi Vajnhaus/Photo: YouTube printscreen
Ejmi Vajnhaus/Photo: YouTube printscreen

Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus prerano se upisala u legendu. Imala je samo 27 kada je napustila ovaj svet i tako se pridužila čuvenom “Klubu 27” – muzičkim legendama koje su preminule u 27. godini, na vrhuncu slave.

Ejmi je samo mesec dana pre smrti održala veliki koncert u Beogradu, čime je i počelo njeno javno posrnuće. Njen koncert dospeo je u sve svetske medije, ali na žalost ne zbog spektakla, već – debakla. Pokušavala je da bude ona stara Ejmi, sa istom onom energijom i vokalom koji ruši sve pred sobom, ali…nije uspela.

Fanove u Beogradu je ostavila razočarane, a posle toga je otkazana njena velika evropska turneja, koja je ujedno bila i poslednja. Na Kalemegdanu je pevala 18. juna te čuvene 2011. godine, a pronađena je mrtva u noći između 22. i 23. jula u Londonu.

Ustanovljeno je da se ugušila zbog prevelike količine alkohola usled čega je došlo do trovanja organizma, zbog čega je njeno telo jednostavno otkazalo. Bio je to šok za čitav svet znajući kakav je talenat imala.

Telohranitelj Endru Moris našao je tek posle nekoliko sati, kada je shvatio da Ejmi ustvari ne spava, već je – mrtva. Na svom krevetu. Izdahnula je dok je gledala snimke svojih nastupa, verovatno i tog čuvenog (poslednjeg) koji je imala u Beogradu i koji se više nikada neće ponoviti. Ni u Beogradu ni u nekom drugom gradu.

Njen jedinstven, beskrajno moćan vokal, tekstovi pesama, energija koju je imala i kojom je zračila na svakom nastupu, pamtiće se još decenijama.

Mnogi su lečili slomljeno srce uz Ejmine pesme “Love Is a Losing Game”, “Will You Still Love Me Tomorrow”, “Tears Dry on Their Own”, “Back to Black”, “You Know I’m No Good” i druge. Njena patnja videla se iz svakog njenog pogleda. Odisala je tugom i bolom, pa su se mnogi baš zbog toga pronalazili u legendarnoj Ejmi. Da… nedostaje nam.

HL/Izvor: cdm.me

Previous post

Josipa Lisac u Beogradu... Diva na Dan zaljubljenih u Sava centru

Next post

PROGLAŠENI BOGOHULNICIMA... Članovi iranskog benda Confess bili su osuđeni na zatvor i bičevanje zbog sviranja metala. Sada žive u Norveškoj i objavili su singl o paklu koji su prošli

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *