Home»Muzika»Homeland»Bend Bas i Stega predstavio novi album… Poslušajte “Negde daleko”

Bend Bas i Stega predstavio novi album… Poslušajte “Negde daleko”

4
Shares
Pinterest Google+
Bas i Stega/ Photo: Promo
Bas i Stega/ Photo: Promo

Beogradski bend Bas i Stega objavio je na svom YouTube kanalu novi album pod nazivom “Negde daleko”. Novo izdanje snimano je tokom 2018. i 2019. godine u Hill River Studios u Beogradu i 3×2 studiju u Pančevu. 

Gitarske deonice snimljene su u Pančevu u saradnji sa Stefanom Gaćešom i Dejanom Sredićem tokom januara. Ostatak snimanja i miks rađeni su u Zemunu u saradnji sa producentom albuma u čijoj se ulozi kao i ulozi klavijaturiste i mastera na sintisajzerima našao Srđan Popov (Sergio Lounge) koji je svojom kreativnošću pretvorio album u kompaktnu celinu. Mastering albuma urađen je u Zagrebu u saradnji sa Višeslavom Labošem.

“Negde daleko” sadrži sedam pesama i predstavlja zbirku muzike nastale u periodu od završetka predhodnog albuma “Nova Stvar” do 2019. godine.

Na albumu se nalaze uglavnom instrumentali, zasnovani na stabilnim plesnim ritmovima, isprepletani psihodeličnim zvukovima gitara i sintisajzerskih deonica.

Pored članova benda Siniše Stupara (bubnjevi), Stevana Đorđevića (bas) i Dragana Vlajića Galeta (gitara/saz),  u radu na albumu učestvovali su i Mirko Trubarac (truba) i Marija Šumarac (trombon) u pesmi “Transchin”, kao i Darko Armenski (kaval) i Sanja Ugrčić kao vokal u pesmi “Ankara”.

Četvorka Bas i Stega, osnažena novim članom Milošem Spasićem na klavijaturama planira nastupe povodom koncertne promocije albuma. Više detalja o tome objaviće na svojoj Facebook stranici.

Previous post

Prvi ugovor The Beatlesa sa menadžerom Brajanom Epštajnom prodat za 275.000 funti... A šta mislite, koliki je bio njegov procenat?

Next post

Nekada su slikovnice izgledale drugačije ?... Metallica objavljuje ilustrovanu knjigu za decu - "The ABCs of Metallica"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *