Home»Muzika»The Who svirali “The Punk and the Godfather” sa Edijem Vederom na Vembliju… a priča iza toga vrlo je zanimljiva…

The Who svirali “The Punk and the Godfather” sa Edijem Vederom na Vembliju… a priča iza toga vrlo je zanimljiva…

4
Shares
Pinterest Google+
Edi Veder i The Who/Photo: YouTube printscreen
Edi Veder i The Who/Photo: YouTube printscreen

Legendarni bend The Who odsvirao je koncert u sklopu svoje Moving On! turneje na londonskom stadionu Vembli, a na sceni im se pridružio i Edi Veder u klasiku “The Punk and the Godfather” sa albuma “Quadrophenia”.

– Podeliće ovu pesmu sa mnom, jer zna odakle je došao – rekao je Rodžer Daltri publici pre nego što se okrenuo Vederu. – Koji si ti od junaka? Od onih koji mucaju?

– Ne – odgovorio je Veder. – Ja sam i dalje propalica.

Veder je uvek navodio “Quadropheniu” kao jedan od svojih omiljenih albuma i pridružio se bendu The Who više puta tokom izvođenja pesama sa njega.

– To mi je spasilo život – jednom je rekao Vedder. – To je nešto za šta sam mogao da se uhvatim, jer se iz nekog razloga činilo kao da se ne mogu da se povežem ni sa kim na svetu. Ni sa kim u mojoj školi, a sigurno ni sa kim u mojoj kući, i odjednom, pojavi se taj tip Pit iz Londona koji zna sve što se događa u mom životu.

Subota je na Vembliju takođe bila vredna pažnje jer je u set uključena i nova pesma sa predstojećeg studijskog albuma The Who pod nazivom “Hero Ground Zero”. Album – koji će biti njihov prvi od 2006. godine i “Endless Wire” – napisao je Pit Tauzend tokom prošle godine.

 

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

Leto u Institutu Servantes u znaku Maksa Auba

Next post

PA... ZVUČI LOGIČNO... Merilin Menson će glumiti u seriji po delu Stivena Kinga i pevaće legendarni hit Doorsa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *