Home»Life Story»Pol Makartni otkrio: Plakao sam godinu dana kad je Linda umrla

Pol Makartni otkrio: Plakao sam godinu dana kad je Linda umrla

4
Shares
Pinterest Google+
Pol i Linda Makartni/Photo: YouTube printscreen
Pol i Linda Makartni/Photo: YouTube printscreen

Britanski muzičar i član legendarnih Bitlsa Pol Makartni izjavio je za BBC da je nakon smrti svoje supruge Linde plakao godinu dana.

Linda Makartni, čuvena fotografkinja i Polova prva supruga, preminula je 1998. godine od raka dojke. Imala je samo 56 godina. Polova majka, Meri, preminula je od iste bolesti u 47. godini života, kada je on imao samo 14 godina.

– I mama i Linda umrle su od iste bolesti. (Tada) nismo imali pojma od čega je mama umrla, jer niko nije pričao o tome. Samo je umrla. Najgora stvar je bila to što su svi to veoma stojički podnosili, svi su se dobro držali, a onda biste jedne večeri čuli mog oca kako plače u susednoj sobi. To je bilo tragično budući da ga nikada ranije nismo čuli kako plače. Bila je to tiha, intimna žalost – ispričao je Makartni za BBC.

Njegova žalost za Lindom, kako je priznao, bila je daleko otvorenija.

– Mislim da sam plakao godinu dana, tu i tamo. Očekujete da će osoba koju volite ušetati u prostoriju, zato što ste toliko navikli na nju. Mnogo sam plakao. Bilo je gotovo sramotno, osim što se činilo da je to jedino što možete da radite – poverio se muzičar.

Pol Makartni se američkom fotografkinjom Lindom Istman oženio 1969. godine. Nakon raspada Bitlsa zajedno su formirali bend Wings. Imaju troje dece – Meri, Stelu i Džejmsa, a Makartni je usvojio i Lindinu ćerku iz prvog braka – Heder.

Nakon Lindine smrti, Makartni je od 2002. do 2006. bio u braku sa aktivstkinjom i bišom manekenkom Heder Mils, a od 2011. je u braku sa biznismenkom Nensi Ševel.

Linda Makartni imala je zavidnu karijeru kao fotografkinja. Probila se 60-ih godina, prateći modernu muzičku scenu.

Njen portet Erika Kleptona iz 1968. godine prvo je delo jedne fotografkinje koje je objavljeno na naslovnoj strani magazina Rolling Stone.

Rolling Stone 1968.
Rolling Stone 1968.

HL/Izvor: n1info.com

Previous post

Koncerti na Zidiću... Hunting Souls 13. jula na Platou Milana Mladenovića

Next post

Wartburg limuzina 30 godina vozi bez kvara... Atheist Rap proslavili jubilej benda žestokom svirkom na Petrovaradinu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *