Home»Muzika»Hey, hey, my, my, rock and roll can never die… 4. Suvača demo fest 13. jula u Kikindi

Hey, hey, my, my, rock and roll can never die… 4. Suvača demo fest 13. jula u Kikindi

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

U subotu, 13. jula neprofitabilno udruženje muzičara “Suvača demo fest”  uz podršku lokalne samouprave i ljudi dobre volje organizuje sad već tradicionalni ali i originalni muzički događaj – 4. Suvača demo fest.

Festival je nastao iz želje da se prvenstveno demo bendovima pruži prilika da se izraze na jednom profesionalnom stejdžu i sa svim parametrima koje imaju afirmisani i profesionalni bendovi, dožive novo iskustvo i na taj način ih ohrabri i motiviše za dalji rad i put prema daljem uspehu i afirmaciji.

Ove svirke su inspirisale mnoge dečake i devojčice, ali i profesore muzičkog u Kikindi, tako da sada skoro svaka škola, osnovna i srednja, ima i po nekoliko rokenrol bendova.

Nikola Džoni Ranković/Photo: Wood
Nikola Džoni Ranković/Photo: Wood

Iz tog razloga prvi, podnevni blok pripada najmlađima. U okviru tog bloka ove godine nastupaju: Dečiji hor Čuperak i bendovi The Friends i Devils iz Kikinde kao i Bubamare iz Bečeja.

Posle toga, na stejdžu kod Suvače, jedinog sačuvanog  mlina na konjski pogon u Srbiji, nastupiće bendovi  Zeleni Patak iz Zrenjanina i Crossover i Mindza Crew iz Novog Sada.

Jedan od najmlađih rok autora, Johny Ranković sa bendom The Churlians (koji je već osvojio srca Kikinđana), drugi put će nastupiti na ovom festivalu gde će promovisati novi video singl “Važno je samo šta ostaje”.

Festival zatvara domaći  punk bend Antidepresiv, koji uskoro treba da objavi album prvenac.

– U ovom gradu rock’n’roll i dalje živi u ljudima i verujem da će tako i ostati! – poručio je organizator događaja i predsednik udruženje “Suvača demo fest”, Vojislav Đukić.

Previous post

U julu 1957. dva tinejdžera upoznala su se na crkvenoj zabavi... Ovako je zvučao bend The Quarry Men, preteča legendarnih liverpulskih "buba"

Next post

JUTARNJE SUNCE OZNAČILO KRAJ... Završen 19. EXIT, već se spremamo za 20. rođendan

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *