Home»Muzika»Povratak kultnog lika “novog talasa”… Srđan Sacher ima novi bend i novu stvar i novi spot…

Povratak kultnog lika “novog talasa”… Srđan Sacher ima novi bend i novu stvar i novi spot…

4
Shares
Pinterest Google+
Srđan Sacher/Photo: YouTube printscreen
Srđan Sacher/Photo: YouTube printscreen

Sacher je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su ‘Moja prva ljubav’ (Djevojke u ljetnim haljinama), ‘Totalno drukčiji od drugih’, ‘Volim slušati radio’ , ‘Ne-običan dan’, ‘Kradljivac srca’, ‘Zlato’… kompozitora koji se u svojoj bogatoj karijeri oprobao, ne samo u popularnim žanrovima, nego i u muzici za film, pozorište i televiziju.

Bend se predstavlja singlom ‘Mene nisi nikad volila’, uz koji najavljuju i izlazak albuma, intrigantnog naslova, ‘Biser, ambra, jantar’ na kome će se naći 14 pesama.

Singl prati i originalni video spot u režiji Tvrtka Vidokk Barišića.

– Singl je, kao i kompletan materijal, sniman je u mom muzičkom ateljeu, a nakon toga miksovan i produciran u ‘Dim Dam Dus’ studiju Zvonimira Duspera Dusa koji je sjajno odradio posao. A bend… bend se smejao kad su čuli stihove: “Samo se uzrujam kad vidim kak si stara”. Rekli su – pa to se zapravo o tebi radi … pozdravio ih Kolumbo! 🙂

Muziku i tekst potpisuje Srđan Sacher, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda koji, uz Sachera na basu, klaviru i Kymi, čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal), i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke).

– Električni sitar savršeno zvuči u pesmi i ne znam je li to ikad iko koristio u ovim krajevima. Ima i 12-žični Rickenbacker, akustična gitara na open G štimu, i moj dragi EB-0 Gibson iz 1964. i piccolo snare i sve… A čega tek ima na albumu, koji stiže uskoro – Kyma, sikusi, antara, charango, električni klaviri, gitare bez pragova, zrikavci Algarvea, plac u Lagosu i Rovinju, Glavni kolodvor, Brankina zdela za salatu… – kaže Sacher u najavi.

HL/Izvor: mulj.net

Previous post

SLAYER, POSLEDNJE POGLAVLJE... Da li su metal legende ovim spotom najavile konačan oproštaj?

Next post

FILIPE, HOĆEMO JOŠ! Anselmo i The Illegals kidali na glavnoj bini, za najbolju "šutku" Exit festivala (video & foto reportaža)

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *