NEBO ČISTO, GRMLJAVINA SAMO SA TVRĐAVE… Drugi dan EXIT festivala obeležili Fil Anselmo, The Chainsmokers i Boris Brejcha

0
58
Bernard Bodo (totali Paul Kalkbrenner) /Photo: Exit promo
Bernard Bodo (totali Paul Kalkbrenner) /Photo: Exit promo

Epicentar festivala EXIT i sinoć je bila glavna bina, gde je nastupio legendarni Fil Anselmo, čuveni frontmen Pantere, koji je sa svojim novim bendom The Illegals pripremio specijalni nastup sastavljen od vanvremenskih Panterinih hitova.

Nakon njih na scenu su izašli Partibrejkersi, koji su zagrejali atmosferu za nastup najpopularnijih drum and bass producenata Chase & Status, koji su nedavno petnaest godina besprekorne karijere proslavili novim albumom sa koga je publika imala prilike uživo da čuje izvorni jungle zvuk. Ovaj nastup, kao i poseban video pre početka, bio je posvećen preminulom pevaču grupe The Prodigy, Kitu Flintu.

Nakon njih najveću binu festivala zaposele su vodeće muzičke zvezde današnjice, duo The Chainsmokers, koji su izvodili planetarne hitove “Closer”, “Paris”, “Something Just Like This”, ali i singlovi sa njihovog novog albuma u izradi, poput “Who Do You Love”, “Call You Mine” i “Do You Mean”.

Phil Anselmo & The Illegals/Photo: Exit promo
Phil Anselmo & The Illegals/Photo: Exit promo

Na mts Dance Areni izuzetno uspešan nastup imao je berlinski producent Paul Kalkbrenner, koji pokazao zašto je jedan od najboljih svetskih producenata današnjice.

Uvertiru za njegov nastup priredila je korejska zvezda Peggy Gou, a u jutarnjim časovima sledili su nemački producent Johannes Brecht, te Boris Brejcha, koji je publiku uveo u još jedno festivalsko jutro. No Sleep Novi Sad sinoć je vodio najistaknutiji južnoamerički klub D-Edge iz Sao Paula, uz program koji su predvodili Blawan, Giorgia Angiuli i duo 999999999, a domaću podršku pružili su im u zajedničkom nastupu Lag i Monosaccharide. Addiko Fusion bina ugostila je slovenačku grupu Elvis Jackson koji su obeležili dvadesetogodišnjicu rada, dok je novosadski Atheist Rap u punoj postavi obeležio i 30 godina postojanja. Na Explosive bini svirali su američka grupa Whitechapel i velikani norveške scene Arcturus, koji su imali i kostimirani spektakl za vreme svog nastupa. Na novoj bini Exita posvećenoj hip-hop muzici, Cockta Beats, program su predvodili Bekfleš i Krešo Bengalka, dok se na bini X-Bass Pit izdvojio nastup Technomatica.

A večeras… Tom Voker i Greta

Na omiljeni dan na Exitu, famoznu subotu uveče, dolaze pevačka nagrađivana senzacija Tom Voker, najupečatljiviji rokenrol bend današnjice Greta Van Fleet, te nezaustavljivi globalni hitmejker Mahmut Orhan. Tu su i nove indi nade Buč Kesidi i bass heroj Dub FX. Vatreno će biti i na spektakularnoj mts Dance Areni uz nastupe balkanskog producenta Satorija, popularnog tandema Adriatique, a sa Ibice pravo na EXIT stiže svetski poznata Solomunova “+1” žurka, kome će se na bini pridružiti vodeći svetski duo današnje techno i house scene Tale of Us. Na Addiko Fusion stage dolazi proslavljeni Bassivity Showcase uz jaka hip-hop i trap imena, Frenki, Kontra i Indigo, i world music senzacija Kal, dok na scenu Explosiva izlaze Spermbirds, Total Chaos i Siberain Meat Grinder. Na No Sleep Novi Sad binu u režiji poznatog gruzijskog kluba Bassiani dolaze DVS1, JASSS, Dadub, NDRX, Zitto i Klaus.

Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet
Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet

Ulaznice za EXIT su i danas u prodaji širom Srbije po ceni od 3.590 dinara, dok će na festivalskim ulazima cena dnevne ulaznice biti viša. Cena VIP jednodnevne ulaznice za subotu iznosi 15.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime