FILIPE, HOĆEMO JOŠ! Anselmo i The Illegals kidali na glavnoj bini, za najbolju “šutku” Exit festivala (video & foto reportaža)

0
64
Phil Anselmo & The Illegals/ Photo: AleX
Phil Anselmo & The Illegals/ Photo: AleX

Groznica subotnje večeri za metalce i pankere iz zemlje i regiona dostigla je svoj vrhunac trećeg dana Exit festivala.

Duge kose i crne majice sa obeležjima Pantere, jednog od najčuvenijih hevi metal bendova svih vremena, hrlile su ka Petrovaradinskoj tvrđavi.

Na glavnoj bini su ih nešto pre 20 časova dočekali momci iz Ritma nereda. Skoro pa savršenim nastupom digli su publiku onako kako samo oni to umeju. Posle prve pesme “Ne”, usledile su dobro poznate stvari “Ritam nereda” i “Raskršće”, a energični nastup domaćini zatvaraju numerom “Sećanja”.

Phil Anselmo & The Illegals/ Photo: AleX
Phil Anselmo & The Illegals/ Photo: AleX

Publika je ispratila novosadske pankere ovacijama, a kroz masu su se već mogli čuti komentari fanova Pantere koji su nestrpljivo čekali da nekadašnji frontmen ovog benda izađe na scenu.

Bez kašnjenja, Fil Anselmo u pratnji benda The Illegals je u 21 čas stupio na main stage. Publika ga je pozdravila vriskom i aplauzima koji su zagrmeli Petrovaradinom.

Phil Anselmo & The Illegals/ Photo: AleX
Phil Anselmo & The Illegals/ Photo: AleX

Euforija je dostigla maksimum kada je bend zasvirao prve rifove kultne pesme “Walk” koja je može se slobno reći, proslavila Panteru, a nije izostala ni nezaobilazna “šutka”.

Nizale su se dobro znane stvari poput pesme “New level”, ali je publika uporno tražila da čuje “Domination”, što se do kraja večeri nije dogodilo.

Fil Anselmo je, uprkos upornim pozivima da se vrati, nastup završio pevajući refren čuvene pesme benda Led Zeppelin, “Stairway to heaven”, nakon čega se slikao sa bendom i publikom.

On je po dolasku na novosadsku tvrđavu najvernijim fanovima priredio iznenađenje. Naime, on se oko 19 časova pojavio kod bekstejdža glavne bine, gde se slikao sa oduševljenim poštovaocima i delio autograme. Oni koji nisu znali ili nisu stigli da se slikaju sa njim, čekali su ga nakon koncerta na istom mestu. Anselmo se pojavio i pozdravio sve prisutne, nakon čega je seo u kombi i sa ekipom napustio tvrđavu. Fanovi su ga ispratili aplauzima i skandiranjem “Filipe, Filipe…”.

Iako je nekadašnji frontmen kultnog hevi metal benda Pantera prema publici bio veoma srdačan, mišnjenja fanova o ovom nastupu su podeljena. Prisutni su ostali uskraćeni za brojne hitove, kao i za povratak na bis, što najverovatnije posledica zbijenog rasporeda izvođača na festivalu. Dok jedni smatraju da je Anselmov nastup na Exitu bio još samo jedna “tezga”, drugi su presrećni što su imali priliku da vide i čuju omiljenog “kauboja iz pakla”.

Ovaj koncert, kao i svaki drugi, Anselmo je posvetio Panteri i njenim bivšim članovima.

Posle nastupa Fila Anselma na main stageu, pred exitovce su izašli Partibrejkersi. Svojim dobro poznatim numerama zadržavaju sve prisutne u odličnom raspoloženju. Frontmen i pevač Cane, sa sebi svojstvenim šarmom pozdravlja fanove rečenicom “Nisam znao da smo popularni u Aziji”.

Veliki deo publike posle nastupa Fila Anselma preselio na Explosive stage, gde su zapažene nastupe imali bendovi Whitechapel, October tide, Arcturus…

Jelena Radojević za Headliner.rs

POGLEDAJTE SNIMAK KONCERTA SA FB STRANICE FILA ANSELMA I GALERIJU FOTOGRAFIJA:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime